Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Zelfgemaakte pindakaas

Zelfgemaakte pindakaas

Ingrediënten

  • Dit gerecht kan alleen met een keukenmachine worden gemaakt.
  • 1 bakje ongezouten pinda’s (250 g)
  • 4 el arachideolie
  • mespunt zout eventueel
  • 1 tl honing of suiker
  • bakplaat met bakpapier, keukenmachine
Zelfgemaakte pindakaas product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Lunch
Recipes/Time Ca. 15 minuten
Recipes/Persons 20 personen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Spreid de pinda’s uit op een met bakpapier beklede bakplaat en rooster ze in 10 minuten bruin in de oven.
  3. Doe de pinda’s samen met de olie, een mespunt zout en eventueel de honing of suiker in de keukenmachine. Laat de machine ca. 5 minuten draaien totdat je een smeuïge massa hebt. Stop de machine regelmatig om de randen schoon te scheppen.
  4. Laat de pasta afkoelen, haal hem uit de machine en bewaar in een afsluitbare pot.

Variatie

Als je pindakaas klaar is, kun je er allerlei lekkers aan toevoegen, zoals 2 el fijngehakte pinda’s, 2 el fijngehakte stukjes pure chocolade of 1 tl kaneel.

    Voedingswaarde

  • Kcal 105
  • Eiwit 3 g
  • Koolhydraten 2 g
  • Vet 9 g