1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Zelfgemaakte rode currypasta

Zelfgemaakte rode currypasta

Zelfgemaakte rode currypasta product foto
  • Ingredienten:

  • 1 ui, grof gehakt
  • 4 teentjes knoflook, gepeld
  • 6 rode pepers, zonder zaadjes, in stukjes
  • 1 stengel citroengras (sereh), in stukken of 1 eetl. limoenrasp
  • 1/2 theel. cayennepeper of chilipoeder
  • 2 theel. laos of gemberpoeder (djahé)
  • 1 bosje koriander
  • 1/2 theel. komijnpoeder (djinten)
  • 1 theel. nootmuskaat of kurkuma
  • mespunt versgemalen zwarte peper
  • 1 theel. trassi (of voor vegetariërs 1 eetl. sojasaus)
  • 3 eetl. arachide- of zonnebloemolie
Bereiden
Het is extra leuk om je eigen currypasta te maken. Pureer alle ingrediënten behalve de azijn en olie in een keukenmachine of gebruik een vijzel. Voeg daarna azijn en olie in een straaltje toe en meng goed. Bewaar de currypasta in een brandschoon potje 1-2 weken in de koelkast. Je kunt deze currypasta’s natuurlijk aanpassen naar smaak, maar hieronder vind je alvast 3 suggesties voor circa 100 ml currypasta per soort. Lekker bij vlees, vis, kip of groente.
Menugang
Tussengerecht
Bereidingstijd
Ca. 30 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie