Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. ZELFGEROOKTE ZALMFILET

ZELFGEROOKTE ZALMFILET

ZELFGEROOKTE ZALMFILET product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Tussengerecht
Bereidingstijd
Ca. 15 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 4 zalmfilets (liefst met huid)
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 theelepel losse zwarte thee of 1 eetl. rookmot
  • ongekleurde eierdoos
  • hittebestendig rooster of treefje
  • brede lage pan met glazen deksel, bijvoorbeeld een hapjespan
Voorbereiden
Verwarm de oven voor op 180ºC. Verhit de olie in een pan met antiaanbaklaag en bak hierin de zalmfilets aan beide kanten kort aan. Zet de filets daarna circa 6 minuten in de oven.
Bereiden
1. Scheur 1 dopje van de eierdoos af en doe de thee of rookmot erin. 2. Plaats het eierdopje in de pan. Bestrooi de zalmfilets met zout en leg ze op het treefje in de brede pan. 3. Steek een hoekje van het eierdopje aan. 4 Plaats direct het deksel op de pan en laat de zalmfilets circa 3 minuten in de gesloten pan rusten. Verwijder het deksel en serveer de zalm direct.

Voedingswaarde

eiwit
25 g
vet
20 g
Kcal
285