1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. ZELFGEROOKTE ZALMFILET

ZELFGEROOKTE ZALMFILET

ZELFGEROOKTE ZALMFILET product foto
  • Ingredienten:

  • 4 zalmfilets (liefst met huid)
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 theelepel losse zwarte thee of 1 eetl. rookmot
  • ongekleurde eierdoos
  • hittebestendig rooster of treefje
  • brede lage pan met glazen deksel, bijvoorbeeld een hapjespan
Voorbereiden
Verwarm de oven voor op 180ºC. Verhit de olie in een pan met antiaanbaklaag en bak hierin de zalmfilets aan beide kanten kort aan. Zet de filets daarna circa 6 minuten in de oven.
Bereiden
1. Scheur 1 dopje van de eierdoos af en doe de thee of rookmot erin. 2. Plaats het eierdopje in de pan. Bestrooi de zalmfilets met zout en leg ze op het treefje in de brede pan. 3. Steek een hoekje van het eierdopje aan. 4 Plaats direct het deksel op de pan en laat de zalmfilets circa 3 minuten in de gesloten pan rusten. Verwijder het deksel en serveer de zalm direct.
Menugang
Tussengerecht
Bereidingstijd
Ca. 15 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 25 g
  • vet
  • 20 g
  • Kcal
  • 285
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie