1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Zoete-aardappelburger met frisse yoghurtsaus

Zoete-aardappelburger met frisse yoghurtsaus

Zoete-aardappelburger met frisse yoghurtsaus product foto
  • Ingredienten:

  • 800 gram zoete aardappels, geschild
  • 4 eieren
  • 4 eetlepels bloem
  • 2 sjalotjes, gesnipperd
  • handje munt, grof gehakt
  • 1 theelepel komijnpoeder (djinten)
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • 1 theelepel korianderpoeder (ketoembar)
  • 3 eetlepels zonnebloemolie
  • 300 gram Griekse yoghurt
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 4 witte kadetjes of bolletjes, gehalveerd
  • 200 gram botersla
  • 1 komkommer, in linten
Bereiden
Rasp de zoete aardappels grof. Meng met de eieren, bloem, sjalot, helft van de munt en komijn-, kerrie- en korianderpoeder. Breng op smaak met zout en peper. Vorm er met vochtige handen 4 burgers van en leg ze circa 15 minuten in de diepvries. Verhit de olie en bak hierin de burgers op middelhoge stand in circa 15 minuten goudbruin. Meng intussen de yoghurt met de knoflook, olijfolie en overige munt en breng op smaak met een snuf zout. Serveer de burgers op een broodje met de sla, komkommer en yoghurtsaus.
Menugang
Tussengerecht
Bereidingstijd
Ca. 45 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 20 g
  • koolhydraten
  • 80 g
  • vet
  • 27 g
  • Kcal
  • 665
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie