Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Zoete-aardappelburger met frisse yoghurtsaus

Zoete-aardappelburger met frisse yoghurtsaus

Zoete-aardappelburger met frisse yoghurtsaus product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Tussengerecht
Bereidingstijd
Ca. 45 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 800 gram zoete aardappels, geschild
  • 4 eieren
  • 4 eetlepels bloem
  • 2 sjalotjes, gesnipperd
  • handje munt, grof gehakt
  • 1 theelepel komijnpoeder (djinten)
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • 1 theelepel korianderpoeder (ketoembar)
  • 3 eetlepels zonnebloemolie
  • 300 gram Griekse yoghurt
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 4 witte kadetjes of bolletjes, gehalveerd
  • 200 gram botersla
  • 1 komkommer, in linten
Bereiden
Rasp de zoete aardappels grof. Meng met de eieren, bloem, sjalot, helft van de munt en komijn-, kerrie- en korianderpoeder. Breng op smaak met zout en peper. Vorm er met vochtige handen 4 burgers van en leg ze circa 15 minuten in de diepvries. Verhit de olie en bak hierin de burgers op middelhoge stand in circa 15 minuten goudbruin. Meng intussen de yoghurt met de knoflook, olijfolie en overige munt en breng op smaak met een snuf zout. Serveer de burgers op een broodje met de sla, komkommer en yoghurtsaus.

Voedingswaarde

eiwit
20 g
koolhydraten
80 g
vet
27 g
Kcal
665