1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Zoete-aardappelsoep + Kaas-uienbrood

Zoete-aardappelsoep + Kaas-uienbrood

Zoete-aardappelsoep + Kaas-uienbrood product foto
  • Ingredienten:

  • Voor de soep:
  • 2 eetl. olijfolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 500 g zoete aardappel (bataat), geschild en geraspt
  • 200 g prei, alleen het witte gedeelte, fijngesneden
  • 600 ml kippen- of groentebouillon
  • 100 ml kookroom
  • 2 eetl. grove mosterd
  • 200 g gerookte spekreepjes
  • 1 bosje bieslook, fijngehakt
  • Voor het brood:
  • 1 pak mix voor wit brood
  • 5 eetl. olijfolie
  • 2 rode uien, in dunne ringen
  • 1 theel. rozemarijn
  • 150 g blauwe kaas, verkruimeld
  • bakplaat met bakpapier
Bereiden
Zo maak je het brood: Bereid het brooddeeg volgens de aanwijzingen op de verpakking met 3-4 eetlepels olie in plaats van boter en laat circa 30 minuten rijzen. Vouw het deeg terug en kneed nogmaals door. Druk het uit op de bakplaat en duw met de vingers plat en hobbelig. Meng de uienringen met 1-2 eetlepels olie, de rozemarijn en wat (grof) zout. Spreid de uien uit over het deeg en laat afgedekt nog circa 30 minuten rijzen. Verwarm de oven voor op 200°C. Bak het brood laag in de oven gaar. Verdeel de kaas erover en laat nog een paar minuten in de oven staan tot de kaas een beetje is gesmolten. Laat het brood buiten de oven afkoelen tot lauwwarm. Zo maak je de soep: Verhit de olie en fruit hierin de ui circa 5 minuten. Voeg de zoete aardappel en prei toe en roerbak heel even mee. Giet de bouillon en kookroom erbij en breng de soep aan de kook. Kook circa 10 minuten door tot de aardappel zacht is. Pureer de soep met een staafmixer en breng op smaak met de mosterd. Bak de spekreepjes uit in een droge koekenpan en roer ze samen met de bieslook vlak voor het serveren door de soep.
Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 90 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 32 g
  • koolhydraten
  • 91 g
  • vet
  • 49 g
  • Kcal
  • 945
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie