In de verpakking van het PLUS Rozijnenbrood met desem (500gr) zit mogelijk het PLUS Mueslibrood met desem. In het PLUS Mueslibrood met desem zijn noten verwerkt. Dit staat niet op de verpakking.
Lees meer Verberg deze melding
Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Zoete gevlochten anijsbroodjes

Zoete gevlochten anijsbroodjes

Zoete gevlochten anijsbroodjes product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Tussengerecht
Bereidingstijd
Ca. 120 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 1 pak witbroodmix
  • 1 eetlepel boter
  • 1 ei, losgeklopt
  • 3 eetlepels gestampte muisjes
  • voor het glazuur:
  • 1 losgeklopt ei
  • 1 eetlepel gestampte muisjes
  • bakplaat met bakpapier
Voorbereiden
Bereid het deeg volgens de aanwijzingen op de verpakking (met 50 ml minder water) in een keukenmachine met de boter, het ei en de gestampte muisjes. Laat afgedekt 10 minuten rijzen op kamertemperatuur. Kneed het deeg nogmaals door en laat nog 45 minuten rijzen.
Bereiden
Verdeel het deeg in 3 gelijke stukken en rol de stukken uit tot lange linten. Snijd de linten in vieren en rol deze weer wat langer uit. Vlecht voor elk broodje 3 linten in elkaar en duw de uiteinden een beetje naar binnen. Leg de vlechtbroodjes op de bakplaat en laat afgedekt nogmaals 30 minuten rijzen. Verwarm de oven voor op 200ºC. Meng voor het glazuur het ei goed met de gestampte muisjes en bestrijk de broodjes ermee. Bak de broodjes in de oven in circa 20 minuten gaar en goudbruin. Laat afkoelen tot lauwwarm.

Voedingswaarde

eiwit
15 g
koolhydraten
62 g
vet
8 g
Kcal
375