1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Zoete honingomelet met geitenkaas

Zoete honingomelet met geitenkaas

Zoete honingomelet met geitenkaas product foto
  • Ingredienten:

  • 6 eieren gesplitst
  • 3 eetlepels vloeibare honing
  • 100 gram crème fraîche of mascarpone
  • 1 eetlepel boter of vloeibaar bakproduct
  • 150 gram zachte geitenkaas zonder korst verkruimeld
  • 20 gram amandelschaafsel geroosterd
Bereiden
Klop de eiwitten stijf met een snuf zout. Klop de eidooiers romig en glad met een snufje zout, de honing en crème fraîche. Schep de eiwitten rustig erdoorheen. Verhit de boter in een grote koekenpan met antiaanbaklaag. Giet het eimengsel erin en laat met een deksel op de pan in circa 5 minuten garen op de laagste stand. Keer de omelet om met behulp van het deksel of een groot bord en bak ook de andere kant nog een paar minuten zachtjes. Verdeel de geitenkaas en amandelen over de omelet en vouw deze eventueel dubbel.
Menugang
Voorgerecht
Aantal personen
1
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 17 g
  • koolhydraten
  • 11 g
  • vet
  • 28 g
  • Kcal
  • 365
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie