Zoete kipkarbonades met gember en citroen - Recepten

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Zoete kipkarbonades met gember en citroen

Zoete kipkarbonades met gember en citroen

Zoete kipkarbonades met gember en citroen product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 60 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 8 kipkarbonades
  • Voor de marinade:
  • 1 eetl. tomatenketchup of chilisaus
  • 2 eetl. vloeibare honing
  • 2 eetl. ketjap manis
  • 1 citroen (sap en rasp)
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 2 cm gemberwortel, geschild en geraspt
  • 100 ml koude kippenbouillon
  • eventueel een paar schijfjes citroen
Voorbereiden
Snijd overtollig vet van de kipkarbonades en leg ze in een ovenschaal. Klop alle ingrediënten voor de marinade door elkaar en giet over de kip. Schep de kip goed door en zet afgedekt minstens 2 uur in de koelkast.
Bereiden
Verwarm de oven voor op 180°C. Schep de kipkarbonades nog even om in de marinade en bak ze in circa 50 minuten gaar en bruin. Leg even­tueel wat schijfjes citroen op of naast de kip. Keer de kip op de helft van de baktijd om.+ 2 uur marineren
Variatie
Lekker met rijst en boontjes.

Voedingswaarde

eiwit
39 g
koolhydraten
11 g
vet
20 g
Kcal
380