In de verpakking van het PLUS Rozijnenbrood met desem (500gr) zit mogelijk het PLUS Mueslibrood met desem. In het PLUS Mueslibrood met desem zijn noten verwerkt. Dit staat niet op de verpakking.
Lees meer Verberg deze melding
Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Zoete ricottacrème met citroen

Zoete ricottacrème met citroen

Zoete ricottacrème met citroen product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Bijgerecht
Bereidingstijd
Ca. 20 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 1,5 schoongeboende citroen
  • 50 g witte basterdsuiker
  • 1 theel. maïzena
  • 1 eidooier, losgeklopt
  • 25 g koude boter, in klontjes
  • 100 g ricotta, uitgelekt
Bereiden
Rasp de schil van een citroen en pers de vrucht en de overige halve citroen uit. Zeef het sap en verwarm dit samen met de rasp en de suiker tot de suiker is opgelost. Roer de maïzena los met 2 theelepels water en de eidooier. Neem de pan van de warmtebron en roer dit papje goed door de citroensiroop. Zet weer terug op de laagste stand van de warmtebron en blijf nog een paar minuten stevig roeren. Draai de warmtebron uit en roer de boter erdoorheen tot de massa romig en glad is. Doe deze saus over in een schaal en laat al roerende afkoelen. Laat afgedekt in de koelkast opstijven. Roer dan de ricotta erdoor en gebruik dit binnen 2 dagen als broodbeleg of als topping bij een plak cake.+ 60 minuten koelen.
Variatie
Vervang de ricotta door mascarpone.

Voedingswaarde

eiwit
4 g
koolhydraten
15 g
vet
10 g
Kcal
170