In de verpakking van het PLUS Rozijnenbrood met desem (500gr) zit mogelijk het PLUS Mueslibrood met desem. In het PLUS Mueslibrood met desem zijn noten verwerkt. Dit staat niet op de verpakking.
Lees meer Verberg deze melding
Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Zoete zomerlasagne

Zoete zomerlasagne

Zoete zomerlasagne product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Nagerecht
Bereidingstijd
Ca. 30 minuten
Aantal personen
2

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • voor de slagroomsaus:
  • 150 ml slagroom (Melkan)
  • 1 eetl. suiker
  • 4 blaadjes munt, fijngehakt
  • 5 aardbeien, fijngesneden
  • voor de zomerlasagne:
  • 1 groene appel
  • 1 peer
  • 4 grote aardbeien
  • 100 g frambozen
  • 8 plakjes cake van 0,5 cm dik
  • 100 g bosbessen of blauwe bessen
  • blaadjes munt voor de garnering
  • appelboor
  • drinkglas
Voorbereiden
Klop voor de slagroomsaus de slagroom samen met de suiker lobbig. Meng de munt en de aardbei met de slagroom en zet de slagroomsaus in de koelkast. Verwijder het klokhuis van de appel en de peer met de appelboor. Snijd de appel in 8 dunne plakjes van een halve centimeter dik, doe hetzelfde met de peer maar dan in 4 plakjes. Snijd ook de aardbeien in plakjes. Druk met het drinkglas rondjes uit de plakjes cake.
Bereiden
Bouw de zomerlasagne op. Begin met een plakje appel en leg een plakje aardbei op het gat in het midden. Strijk er vervolgens 1 eetlepel slagroomsaus overheen, leg er cake op en bouw de zomerlasagne verder op in willekeurige volgorde. Vergeet niet de lepel slagroomsaus op elk plakje fruit. Het ziet er mooi uit als er halverwege de lasagne een laagje frambozen of bosbessen zit zoals op de foto te zien is. Maak de zomerlasagne af door te eindigen met een laag frambozen of bosbessen met in het midden een plakje aardbei. Garneer met blaadjes munt.

Voedingswaarde

eiwit
3 g
koolhydraten
25 g
vet
18 g
Kcal
290