Zoetzure bietjessalade met aardappel-kaaskroketjes en aioli - Recepten

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Zoetzure bietjessalade met aardappel-kaaskroketjes en aioli

Zoetzure bietjessalade met aardappel-kaaskroketjes en aioli

Zoetzure bietjessalade met aardappel-kaaskroketjes en aioli product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Voorgerecht
Bereidingstijd
Ca. 165 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 600 gram aardappels
  • 400 milliliter melk
  • 1 eetlepel scherpe mosterd
  • 2 eieren
  • 100 gram geraspte oude kaas
  • 1 snufje nootmuskaat
  • 1 snufje paneermeel
  • 100 milliliter arachideolie
  • 100 milliliter witte wijn
  • 100 milliliter witte balsamicoazijn
  • 100 gram honing
  • 1 theelepel tijmblaadjes
  • 400 gram rauwe bietjes geschild, geschaafd en in dunne plakjes
  • 5 eetlepels mayonaise
  • 2 teenjes knoflook geperst
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 theelepel citroenrasp
  • 50 gram rucola gewassen en gedroogd
  • 1 rode ui
  • 1 eetlepel olijfolie
Voorbereiden
Kook de aardappelblokjes gaar in water met zout. Giet af en pureer de aardappels heel fijn met de melk, mosterd en 1 eidooier. Breng de puree goed op smaak met de kaas, zout, versgemalen peper en nootmuskaat. Spreid de puree uit over een platte schaal en laat afkoelen tot lauwwarm. Verdeel in 16 gelijke porties en rol deze met een vochtige hand tot kroketjes. Laat verder afkoelen. Zet borden klaar met het, losgeklopte, overige ei en een ander bord met paneermeel. Haal de kroketjes eerst door het ei en dan door het paneermeel. Herhaal dit eventueel voor een stevigere paneerlaag. Zet de kroketjes afgedekt circa 1 uur in de diepvries.
Bereiden
Breng de wijn, azijn en honing aan de kook. Roer de tijm erdoor en maal er wat zout en versgemalen peper over. Giet deze hete dressing over de bietjes en laat 30-60 minuten trekken. Meng intussen alle ingrediënten voor de aioli en zet in de koelkast. Verhit de arachideolie in een frituurpan tot 180°C. Meng de rucola met de uienringen en olie.

Voedingswaarde

eiwit
20 g
koolhydraten
68 g
vet
56 g
Kcal
885