Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Zomercoupe met chocolade­room en amandel

Zomercoupe met chocolade­room en amandel

Zomercoupe met chocolade­room en amandel product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Nagerecht
Bereidingstijd
Ca. 20 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 250 g aardbeien
  • 250 g frambozen
  • versgemalen peper
  • 1 sinaasappel, geperst
  • 1 theel. honing
  • 200 g witte chocolade, in stukken
  • 125 ml slagroom (Melkan)
  • 50 g geschaafde amandelen
  • 4 glazen coupes of schaaltjes
Bereiden
Maak de vruchten schoon en maal er een vleugje peper overheen. Schep er voorzichtig sinaasappelsap, gemengd met honing, door. Smelt de chocolade au bain-marie of in de magnetron. Roer af en toe. Klop de slagroom bijna stijf en spatel deze door de iets afgekoelde gesmolten chocolade. Rooster de amandelen in een droge hete koekenpan goudbruin. Verdeel de vruchten over de coupes en schep de chocoladeroom erop. Strooi de amandelen erover.

Voedingswaarde

eiwit
8 g
koolhydraten
40 g
vet
34 g
Kcal
505