1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Zomergroentegratin met gepofte aardappel

Zomergroentegratin met gepofte aardappel

Zomergroentegratin met gepofte aardappel product foto
  • Ingredienten:

  • 4 aardappels, schoongeboend
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 2 paprika's (rood en groen), zonder zaadjes, in repen
  • 4 lente-bosuitjes, in stukken van 3 cm
  • 100 gram peultjes, afgehaald
  • 200 gram wortel, in reepjes
  • 1 courgette, in plakken
  • 1 blikje mais, uitgelekt
  • 2 eetlepels gehakte bladselderij of peterselie
  • 100 gram hüttenkäse
  • 150 gram mozzarella, in plakken
Bereiden
Prik de schil van de aardappels in en zet ze in een cirkel in een magnetronschaal. Gaar de aardappels afgedekt 8-10 minuten in de magnetron op 800 Watt. Verwarm de oven voor op 200°C. Verhit 2 eetlepels olijfolie en roerbak hierin de paprikarepen en bosui circa 4 minuten. Kook intussen de peultjes en wortel beetgaar en giet af. Schep met de courgette en mais door het paprikamengsel en bak circa 2 minuten mee. Schakel de warmtebron uit. Schep de bladselderij en hüttenkäse door de groenten en breng op smaak met zout en peper. Schep de groenten in een ovenschaal en verdeel de mozzarella erover. Zet de schaal in de oven tot de kaas gesmolten is. Snijd de aardappels open en bestrooi met zout en peper. Besprenkel met olijfolie en serveer bij de gratin.
Variatie
De aardappels zijn ook lekker met knoflooksaus.
Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 35 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 16 g
  • koolhydraten
  • 33 g
  • vet
  • 24 g
  • Kcal
  • 425
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie