Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Zomerminestrone

Zomerminestrone

Zomerminestrone product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 50 minuten
Aantal personen
6

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 150 gram pancetta, in reepjes
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 basisrecept soffritto (zie 'basisrecept soffritto')
  • 2 liter vlees- of kippenbouillon
  • 200 gram sperziebonen, afgehaald, in stukjes
  • 1 courgette, in blokjes
  • 1 venkelknol, in stukjes
  • 3 tomaten, ontveld, in stukken
  • 100 gram diepvriesdoperwten
  • 100 gram kleine pastaschelpjes
  • 2 eetlepels gehakte (platte) peterselie
  • ciabattabrood
  • 100 gram geraspte parmezaanse kaas
Bereiden
Verhit een soeppan en bak hierin de pancetta. Voeg de knoflook toe en fruit deze even mee. Schep de soffritto erdoor en verwarm 2-3 minuten. Giet de bouillon erbij en voeg de sperziebonen, courgette, venkel, tomaten, doperwten en pasta toe. Kook zachtjes circa 12 minuten. Schep de peterselie erdoor. Serveer de soep met het ciabattabrood en de Parmezaanse kaas.
Variatie
• Laat de pancetta weg en kies voor groentebouillon voor een vegetarische soep. • Vervang de pancetta door bacon of gerookte spekblokjes en vervang de pasta door rijst. • Neem eens tuinbonen in plaats van sperziebonen en peultjes in plaats van doperwten.

Voedingswaarde

eiwit
20 g
koolhydraten
46 g
vet
30 g
Kcal
545