1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Zomerminestrone

Zomerminestrone

Zomerminestrone product foto
  • Ingredienten:

  • 150 gram pancetta, in reepjes
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 basisrecept soffritto (zie 'basisrecept soffritto')
  • 2 liter vlees- of kippenbouillon
  • 200 gram sperziebonen, afgehaald, in stukjes
  • 1 courgette, in blokjes
  • 1 venkelknol, in stukjes
  • 3 tomaten, ontveld, in stukken
  • 100 gram diepvriesdoperwten
  • 100 gram kleine pastaschelpjes
  • 2 eetlepels gehakte (platte) peterselie
  • ciabattabrood
  • 100 gram geraspte parmezaanse kaas
Bereiden
Verhit een soeppan en bak hierin de pancetta. Voeg de knoflook toe en fruit deze even mee. Schep de soffritto erdoor en verwarm 2-3 minuten. Giet de bouillon erbij en voeg de sperziebonen, courgette, venkel, tomaten, doperwten en pasta toe. Kook zachtjes circa 12 minuten. Schep de peterselie erdoor. Serveer de soep met het ciabattabrood en de Parmezaanse kaas.
Variatie
• Laat de pancetta weg en kies voor groentebouillon voor een vegetarische soep. • Vervang de pancetta door bacon of gerookte spekblokjes en vervang de pasta door rijst. • Neem eens tuinbonen in plaats van sperziebonen en peultjes in plaats van doperwten.
Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 50 minuten
Aantal personen
6
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 20 g
  • koolhydraten
  • 46 g
  • vet
  • 30 g
  • Kcal
  • 545
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie