Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Zomerprei met sugarsnaps en kleverig spek

Zomerprei met sugarsnaps en kleverig spek

Zomerprei met sugarsnaps en kleverig spek product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 30 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 4 eetlepel ketjap manis
  • 1 eetlepel gembersiroop
  • 1 theelepel sambal
  • 3 eetlepel olie
  • 4 speklappen in brede repen
  • 1 kilogram dunne prei
  • 300 gram witte rijst
  • 150 gram sugarsnaps
  • 2 centimeter verse gember, geschild en fijngehakt
Voorbereiden
Meng de ketjap, gembersiroop, sambal en 2 eetlepels olie in een schaal en wentel hier de speklaprepen in. Laat even marineren. Snijd de donkere stukken en uiteinden van de prei en was de prei zorgvuldig. Snijd de prei in gelijke schuine stukken van circa 5 cm lang. Kook de rijst en laat uitstomen.
Bereiden
Bak de spekrepen in een koekenpan op middelhoge stand donkerbruin. Voeg een paar eetlepels water toe en laat op een lage stand inkoken terwijl je het vlees blijft roerbakken tot het aan alle kanten bruin en stroperig is. Verhit intussen de rest van de olie in een wok op middelhoge stand en roerbak de prei circa 5 minuten. Voeg de sugarsnaps en gember toe en roerbak nog een paar minuten. Schep de rijst in kommen, doe de groenten erop en eindig met het spek.

Voedingswaarde

eiwit
27 g
koolhydraten
78 g
vet
38 g
Kcal
780