Wij roepen per direct het PLUS Shoarmavlees met houdbaarheidsdatum (tht) 17-12-2018 en tht’s daarvoor terug. Het betreft PLUS Shoarmavlees 500 gram en PLUS Shoarmavlees 1 kilo. De producten kunnen mogelijk besmet zijn met de salmonella bacterie. We raden consumenten aan het product niet te consumeren en terug naar de winkel te brengen.
Lees meer Verberg deze melding
Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Zomerse erwtensoep

Zomerse erwtensoep

Zomerse erwtensoep product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Voorgerecht
Bereidingstijd
Ca. 35 minuten
Aantal personen
2

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 3 eetl. olijfolie
  • 1/2 ui, gesnipperd
  • 200 g diepvries doperwten
  • 200 ml vleesbouillon (van tablet)
  • 200 ml melk (Melkan)
  • 1/2 limoen
  • 1 afbakstokbrood
  • 1 stengel bleekselderij (fijngesneden)
  • zout
  • versgemalen peper
  • 50 ml kookroom
  • voor de salamistengels:
  • 2 plakjes diepvries bladerdeeg (ontdooid)
  • 1 eidooier, geklutst
  • 8 plakjes salami, in smalle reepjes
  • zout
  • versgemalen peper
Bereiden
Verwarm de oven voor op 200˚C. Verhit 1 eetlepel olie en fruit de ui goudbruin. Voeg de doperwten met bouillon en melk toe. Breng aan de kook. Verwijder de schil van de limoen, snijd het vruchtvlees in kleine stukjes en voeg deze toe aan de bouillon. Kook zachtjes 8 minuten. Bestrijk ondertussen het bladerdeeg met eidooier. Snijd ieder bladerdeegplakje in vieren. Strooi de salami over 4 bladerdeegplakjes. Leg de andere bladerdeegplakjes op de salami. Draai de pakketjes zodat er een soort stengel ontstaat en bestrooi deze met zout en peper. Bak ze op de bakplaat in het midden van de oven samen met het stokbrood in ongeveer 15 minuten goudbruin. Giet de erwten, als ze klaar zijn, niet af maar pureer ze tot een gladde massa en zeef deze. Bewaar het residu in een bakje. Breng de soep op smaak met zout en peper. Doe bij het residu een scheut olijfolie en fijngesneden bleekselderij. Maak hier met de staafmixer een soort tapenade van en breng deze op smaak met zout en peper. Serveer de soep met een klein scheutje room, de salamistengels, de tapenade en het stokbrood.
Variatie
Maak er een vegetarisch gerecht van en vervang vleesbouillon door groente- of kruidenbouillon en salami door geraspte oude kaas.

Voedingswaarde

eiwit
25 g
koolhydraten
42 g
vet
69 g
Kcal
890