Wij roepen per direct het PLUS Shoarmavlees met houdbaarheidsdatum (tht) 17-12-2018 en tht’s daarvoor terug. Het betreft PLUS Shoarmavlees 500 gram en PLUS Shoarmavlees 1 kilo. De producten kunnen mogelijk besmet zijn met de salmonella bacterie. We raden consumenten aan het product niet te consumeren en terug naar de winkel te brengen.
Lees meer Verberg deze melding
Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Zomerse gratin met gehaktballetjes

Zomerse gratin met gehaktballetjes

Zomerse gratin met gehaktballetjes product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 40 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 400 g rundergehakt
  • 1 eetl. gehaktkruiden
  • 1 ei, losgeklopt
  • ca. 50 g paneermeel
  • 450 g aardappelschijfjes, voorgekookt
  • 125 ml kookroom
  • zout
  • versgemalen peper
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 1 eetl. gedroogde oregano
  • 1 grote courgette, in dunne plakken
  • 2 grote tomaten, in plakken
  • 100 g geraspte jonge kaas
Bereiden
Kneed het gehakt met de kruiden en het ei en voeg zo veel paneermeel toe als nodig is om een stevig gehaktmengsel te krijgen. Rol kleine balletjes en laat ze circa een halfuur in de koelkast opstijven. Zet de aardappelschijfjes op met de room, wat zout en peper, de knoflook en oregano. Verwarm de oven voor op 175°C. Laat de aardappelschijfjes 2 minuten koken en stort ze in een ingevette ovenschaal. Verdeel de courgette- en tomatenplakjes om en om over de aardappel en leg de balletjes hierop. Bestrooi met geraspte kaas en bak in circa 30 minuten bruin en gaar.+ 30 minuten koelen.

Voedingswaarde

eiwit
34 g
koolhydraten
35 g
vet
33 g
Kcal
565