1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Zomerstamppot met saus van saucijzen

Zomerstamppot met saus van saucijzen

Zomerstamppot met saus van saucijzen product foto
  • Ingredienten:

  • 4 saucijsjes
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 blikje gepelde tomaten
  • zout
  • versgemalen peper
  • 600 g kruimige aardappelen, geschild en in stukken
  • 2 groentebouillontabletten
  • 2 courgettes, gewassen en grof geraspt
  • 1 bos peterselie, gewassen en fijngehakt
Bereiden
Trek de vellen van de saucijsjes en verkruimel het vlees. Bak het op middelhoge stand samen met de knoflook en ui lichtbruin. Voeg de tomaten zonder het sap toe en maak ze met een vork wat kleiner. Laat de saus op middelhoge stand circa 5 minuten inkoken. Mocht de saus wat te dik worden, voeg dan wat tomatensap toe. Breng op smaak met zout en peper. Kook ondertussen de aardappelen gaar in ruim water met de bouillontabletten. Giet af en stamp ze fijn met de geraspte courgette en peterselie. Breng verder op smaak met zout en peper. Serveer met de vleessaus.
Variatie
U kunt het zo gek niet bedenken of u kunt er stamppot van maken. Dus wie voordelig uit wil zijn, koopt gewoon de groente die in de aanbieding is. Of u kiest voor een combinatie van bijvoorbeeld wortel en doperwtjes, of snijbonen en boterbonen. En wat dacht u van spinazie met geroosterde amandeltjes erbij? Ook van ijsbergsla kunt u heerlijke stamppot maken, eventueel gecombineerd met wat gebakken champignons.
Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 20 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 26 g
  • koolhydraten
  • 41 g
  • vet
  • 30 g
  • Kcal
  • 540
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie