In de verpakking van het PLUS Rozijnenbrood met desem (500gr) zit mogelijk het PLUS Mueslibrood met desem. In het PLUS Mueslibrood met desem zijn noten verwerkt. Dit staat niet op de verpakking.
Lees meer Verberg deze melding
Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Zuppa inglese met frambozen

Zuppa inglese met frambozen

Zuppa inglese met frambozen product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Nagerecht
Bereidingstijd
Ca. 20 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 200 gram roombotercake, in kleine blokjes
  • 100 milliliter rum
  • 150 gram verse frambozen (evt. diepvriesframbozen, ontdooid)
  • 500 milliliter melk
  • 1 vanillestokje, opengesneden
  • 5 eidooiers
  • 75 gram suiker
  • 1 eetlepel bloem
  • 100 milliliter slagroom
  • 4 hoge dessertglazen
Bereiden
Meng de cakeblokjes met de rum en frambozen en verdeel de helft van dit mengsel over de glazen. Breng de melk aan de kook met het vanillestokje en laat 10 minuten trekken op een lage stand. Klop de eidooiers met 50 gram van de suiker en de bloem in een kom tot een gladde romige massa. Verwijder het vanillestokje en giet de warme melk er al kloppend geleidelijk bij. Giet dit weer terug in de pan en laat de vla op de laagste stand al roerend binden. Neem van de warmtebron en laat al roerend afkoelen tot lauwwarm. Giet een laagje vla op de cake en vul aan met nog een laagje cake. Giet de vla tot aan de rand en laat minimaal 1 uur afkoelen in de koelkast. Klop de slagroom stijf met de rest van de suiker en schep een mooie dot slagroom op elk glas zuppa inglese.

Voedingswaarde

eiwit
17 g
koolhydraten
52 g
vet
39 g
Kcal
690