Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Zutphense Stadswalblokjes (ca. 30 stuks)

Zutphense Stadswalblokjes (ca. 30 stuks)

Zutphense Stadswalblokjes (ca. 30 stuks) product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Nagerecht
Bereidingstijd
Ca. 180 minuten
Aantal personen
1

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 25 gram suiker
  • 100 milliliter slagroom
  • 25 gram boter
  • 10 gram oploskoffiepoeder
  • 600 gram pure of melkchocolade, in stukjes
  • lage bakvorm of vierkante schaal van ca. 15x25 cm, bekleed met bakpapier
  • extra bakpapier
  • bakkwastje
Voorbereiden
Maak glucosesiroop door de suiker met 25 ml water te verwarmen, te roeren en zachtjes te koken tot er 2/3 over is. Verwarm de slagroom met de boter, oploskoffie en de glucosesiroop. Smelt hierin al roerend 400 gram chocolade. Giet dit chocolademengsel in de vorm of op de schaal en zet minimaal 5 uur (of 1 nacht) in de koelkast om op te stijven.
Bereiden
Smelt de rest van de chocolade au bain-marie en laat afkoelen tot lauwwarm. Bestrijk de bovenkant van het opgesteven chocolademengsel met de gesmolten chocolade en laat hard worden. Keer de plak om op een stuk bakpapier en bestrijk de onderkant met een iets dikkere laag chocolade. Trek er, als de chocolade net gestold is, met een vork in een golfbeweging strepen in en laat verder uitharden. Snijd in blokjes van 2x2 cm. Bewaar ze in een afgesloten trommeltje. Lekker bij de koffie of thee.
Variatie
Vervang de glucosesiroop door blanke schenkstroop.

Voedingswaarde

eiwit
1 g
koolhydraten
11 g
vet
9 g
Kcal
130