Zuurkool met abrikozen en katenspek - Recepten

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Zuurkool met abrikozen en katenspek

Zuurkool met abrikozen en katenspek

Zuurkool met abrikozen en katenspek product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 35 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 200 gram gedroogde abrikozen
  • 150 milliliter appelsap
  • 1 kilogram aardappelen geschild en in stukken
  • 500 gram zuurkool
  • 1 rookworst
  • 200 gram katenspek
  • 200 milliliter melk
  • 25 gram boter
Bereiden
Wel de abrikozen in het appelsap (dit gaat sneller als je appelsap iets verwarmt tot lauw). Kook de aardappelen met zout gaar in 20 minuten. Kook de zuurkool 10 minuten. Leg de laatste 5 minuten de rookworst erop. Rooster de plakjes katenspek in een droge hete koekenpan. Giet de aardappelen af en stamp er met de melk, boter en zout en peper een puree van. Schep de zuurkool en abrikozen erdoor. Serveer het gerecht met de rookworst en het katenspek. Lekker met mosterd.

Voedingswaarde

eiwit
29 g
koolhydraten
70 g
vet
46 g
Kcal
835