In de verpakking van het PLUS Rozijnenbrood met desem (500gr) zit mogelijk het PLUS Mueslibrood met desem. In het PLUS Mueslibrood met desem zijn noten verwerkt. Dit staat niet op de verpakking.
Lees meer Verberg deze melding
Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Zuurkool met ananas en pikante gehaktballetjes

Zuurkool met ananas en pikante gehaktballetjes

Zuurkool met ananas en pikante gehaktballetjes product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 70 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • voor de gehaktballetjes:
  • 500 gram half-om-half gehakt
  • 1 zakje (20 g) pikante gehaktkruiden
  • 1 ei
  • 1 eetlepel ketjap
  • 1 kleine ui, fijngesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngesnipperd
  • 1 cm verse gember, fijngesnipperd
  • paneermeel
  • voor de zuurkool:
  • 2 eetlepels olie
  • 1 ui, grof gesnipperd
  • 100 gram zuurkoolspek, in kleine blokjes
  • 1 theelepel sambal
  • 2 plakken verse ananas, geschild en in stukjes
  • 500 gram zuurkool
Bereiden
Kneed het gehakt met de rest van de ingrediënten goed door en voeg indien nodig wat paneermeel toe. Vorm er met vochtige handen kleine balletjes van en leg ze op een bord. Laat circa 30 minuten opstijven in de koelkast. Verhit 1 eetlepel olie in een grote pan met dikke bodem en fruit hierin de ui circa 5 minuten. Voeg het spek en de sambal toe en bak nog een paar minuten op een lage stand. Leg de ananas in de pan en leg de zuurkool erop. Voeg een scheutje water toe en stoof de zuurkool met het deksel op de pan, op de laagste stand, in circa 20 minuten gaar. Schep de zuurkool een paar keer door om aanbranden te voorkomen. Bak intussen de gehaktballetjes in de rest van de olie in een braadpan (of op een ingevette bakplaat in het midden van de oven op 175ºC) in circa 15 minuten gaar. Serveer de gehaktballetjes met de zuurkool. Lekker met aardappelpuree.

Voedingswaarde

eiwit
32 g
koolhydraten
12 g
vet
33 g
Kcal
480