In de verpakking van het PLUS Rozijnenbrood met desem (500gr) zit mogelijk het PLUS Mueslibrood met desem. In het PLUS Mueslibrood met desem zijn noten verwerkt. Dit staat niet op de verpakking.
Lees meer Verberg deze melding
Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Zuurkoolgratin met krokante bacon

Zuurkoolgratin met krokante bacon

Zuurkoolgratin met krokante bacon product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 40 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 1 kg aardappelen (kruimig kokend), geschild
  • zout
  • versgemalen peper
  • 250 ml warme melk (Melkan)
  • 50 g boter of vloeibaar bakproduct
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 appel, geschild en in blokjes
  • 1 theel. kerriepoeder
  • 500 g zuurkool
  • 100 g geraspte belegen kaas
  • 2 eetl. paneermeel
  • 150 g bacon, in plakjes
  • ovenschaal, ingevet
Bereiden
Verwarm de oven voor op 200°C. Kook de aardappelen gaar, giet ze af en stamp er met zout en peper, 200 ml warme melk en de helft van de boter een puree van. Houd deze even warm. Verhit de rest van de boter, fruit hierin de ui, schep de appelblokjes en kerriepoeder erdoor en bak even mee. Meng de uitgelekte zuurkool en de rest van de melk erdoor en stoof zachtjes 20 minuten. Schep het zuurkoolmengsel in de ovenschaal en dek af met de aardappelpuree. Verdeel de kaas gemengd met paneermeel erover

Voedingswaarde

eiwit
22 g
koolhydraten
55 g
vet
32 g
Kcal
595