1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Zuurkoolgratin met krokante bacon

Zuurkoolgratin met krokante bacon

Zuurkoolgratin met krokante bacon product foto
  • Ingredienten:

  • 1 kg aardappelen (kruimig kokend), geschild
  • zout
  • versgemalen peper
  • 250 ml warme melk (Melkan)
  • 50 g boter of vloeibaar bakproduct
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 appel, geschild en in blokjes
  • 1 theel. kerriepoeder
  • 500 g zuurkool
  • 100 g geraspte belegen kaas
  • 2 eetl. paneermeel
  • 150 g bacon, in plakjes
  • ovenschaal, ingevet
Bereiden
Verwarm de oven voor op 200°C. Kook de aardappelen gaar, giet ze af en stamp er met zout en peper, 200 ml warme melk en de helft van de boter een puree van. Houd deze even warm. Verhit de rest van de boter, fruit hierin de ui, schep de appelblokjes en kerriepoeder erdoor en bak even mee. Meng de uitgelekte zuurkool en de rest van de melk erdoor en stoof zachtjes 20 minuten. Schep het zuurkoolmengsel in de ovenschaal en dek af met de aardappelpuree. Verdeel de kaas gemengd met paneermeel erover
Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 40 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 22 g
  • koolhydraten
  • 55 g
  • vet
  • 32 g
  • Kcal
  • 595
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie