Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Zuurkoollasagne met pancetta

Zuurkoollasagne met pancetta

Zuurkoollasagne met pancetta product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 60 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 50 g boter + 1 eetl. extra
  • 750 g kruimige aardappelen, in dunne plakken
  • zout en versgemalen peper
  • 500 g zuurkool, uitgelekt
  • 4 jeneverbessen
  • 2 blaadjes laurier
  • 250 g pancetta of ontbijtspek, in plakjes
  • 100 ml droge witte wijn
  • 100 ml kookroom
  • aluminiumfolie
Bereiden
Verwarm de oven voor op 200°C. Vet een ovenschaal royaal in met de boter. Leg de helft van de aardappelplakken er dakpansgewijs in en bestrooi met wat zout en peper. Verdeel de helft van de zuurkool erover en steek hier twee jeneverbessen en een laurierblad tussen. Verdeel de helft van de plakjes spek dakpansgewijs over de zuurkool en vervolg met de rest van de ingrediënten op dezelfde wijze gestapeld. Eindig met de plakjes spek. Vermeng de wijn en de room en giet dit uit over de schotel. Verdeel er nog een eetlepel boter in vlokjes over en dek af met aluminiumfolie. Prik een paar gaatjes in de folie om het vocht iets te laten verdampen. Bak de schotel in circa 30 minuten gaar en verwijder dan de folie. Bak nog 10 minuten tot het spek krokant is.

Voedingswaarde

eiwit
15 g
koolhydraten
38 g
vet
42 g
Kcal
605