Zuurkoolpastei met kip en chorizo - Recepten

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Zuurkoolpastei met kip en chorizo

Zuurkoolpastei met kip en chorizo

Zuurkoolpastei met kip en chorizo product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 30 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 1 pak filodeeg
  • 100 gram gesmoltenboter
  • 500 gram zuurkool naturel uitgelekt
  • 250 gram gerookte kipfilet in reepjes
  • 100 gram chorizo in reepjes of blokjes
  • 3 lente-/bosuitjes in ringetjes
  • 125 milliliter crème fraîche
  • 1 eetlepel mosterd
  • 1 springvorm van 23 cm
Bereiden
Verwarm de oven voor op 180°C. Bestrijk de vellen filodeeg met gesmolten boter. Leg de vellen kruislings op elkaar in de springvorm en laat het deeg over de rand vallen. Druk het vocht uit de zuurkool. Meng de zuurkool met de kip, chorizo, bosui en crème fraîche gemengd met mosterd. Schep het mengsel op het filodeeg en vouw het overhangende deeg erover. Bestrijk de bovenkant van de pastei met gesmolten boter en bak 25-30 minuten in de oven tot de pastei goudbruin is. Lekker met gebakken krieltjes.

Voedingswaarde

eiwit
26 g
koolhydraten
40 g
vet
41 g
Kcal
640