1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Zuurkoolschotel met appel, spek en rookworst

Zuurkoolschotel met appel, spek en rookworst

Zuurkoolschotel met appel, spek en rookworst product foto
  • Ingredienten:

  • 2 eetlepel boter
  • 1 ui gesnipperd
  • 500 gram zuurkool
  • 2 eetlepel honing
  • 3 laurierblaadjes
  • 1 flesje bokbier
  • 2 stevige appels geschild, in 8 parten
  • 1 rookworst
  • 1 kilogram kruimige aardappels
  • 125 milliliter warme melk
  • 1 eetlepel nootmuskaat
  • 250 gram Zeeuws spek
Bereiden
Verhit de boter in een stoofpan en fruit hierin de ui. Voeg de zuurkool, honing, laurierblaadjes en het bier toe. Stoof zachtjes circa 30 minuten met het deksel op de pan. Leg de laatste 10 minuten de appelparten en de rookworst erop. Kook ondertussen de aardappels in 20 minuten gaar. Giet ze af en stamp ze met de melk en zout, versgemalen peper en nootmuskaat naar smaak tot puree. Rooster het spek in een hete grill- of koekenpan. Verwijder de laurierblaadjes. Schep de aardappelpuree in een schaal met de rookworst en het spek erop. Lekker met appelstroop en mosterd.
Menugang
Voorgerecht
Bereidingstijd
Ca. 40 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 24 g
  • koolhydraten
  • 64 g
  • vet
  • 41 g
  • Kcal
  • 775
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie