In de verpakking van het PLUS Rozijnenbrood met desem (500gr) zit mogelijk het PLUS Mueslibrood met desem. In het PLUS Mueslibrood met desem zijn noten verwerkt. Dit staat niet op de verpakking.
Lees meer Verberg deze melding
Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Zuurkoolschotel met sjalotjes

Zuurkoolschotel met sjalotjes

Zuurkoolschotel met sjalotjes product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 50 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 3 eetl. zonnebloem- of arachideolie
  • 400 g speklapjes of doorregen varkenslapjes, in brede repen
  • paprikapoeder
  • 6 sjalotjes, in ringen
  • 2 rode paprika's, zonder zaadjes, in reepjes
  • 500 g zuurkool
  • 1 kaneelstokje
  • 4 kruidnagels
  • 200 ml appelsap
Bereiden
Verwarm de oven voor op 120°C. Verhit de olie in een ovenvaste braadpan en bak hierin de speklapjes, bestrooid met paprikapoeder, 1 minuut per kant. Schep ze uit de pan. Fruit de sjalotjes en paprika 2 minuten in het bakvet, voeg de zuurkool, het kaneelstokje, de kruidnagels en appelsap toe en schep om. Leg het spek op de zuurkool. Zet de pan met deksel in de oven en stoof 40 minuten. Haal de laatste 10 minuten de deksel van de pan. Verwijder het kaneelstokje en de kruid-nagels. Lekker met aardappelpuree of krieltjes.

Voedingswaarde

eiwit
19 g
koolhydraten
11 g
vet
40 g
Kcal
485