1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Zuurkoolsoep met appel en rookworst

Zuurkoolsoep met appel en rookworst

Zuurkoolsoep met appel en rookworst product foto
  • Ingredienten:

  • 4 eetlepels arachide- of zonnebloemolie
  • 8 sjalotjes of 2 rode uien, in ringen
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 200 gram magere gerookte spekblokjes
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 eetlepel bloem
  • 3 takjes tijm
  • 2 laurierblaadjes
  • 500 gram wijnzuurkool
  • 1 liter vleesbouillon
  • 1 verse rookworst
  • 2 appels met rode schil, in kleine blokjes
  • 200 milliliter zure room
Bereiden
Verhit de olie in een soeppan en fruit hierin de sjalotjes en knoflook zonder te kleuren. Voeg de spekblokjes en paprikapoeder toe en bak ze 2-3 minuten mee. Strooi de bloem erover en bak nog 1-2 minuten. Voeg de tijm, laurierblaadjes, zuurkool en de vleesbouillon toe en kook zachtjes circa 5 minuten. Leg de rookworst erop en kook zachtjes circa 15 minuten. Haal de worst uit de pan. Roer de appelblokjes en zure room door de soep. Kook niet meer. Snijd de worst in plakjes en schep deze door de soep. Breng op smaak met zout en peper. Lekker met roggebrood met mosterd.
Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 35 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 21 g
  • koolhydraten
  • 20 g
  • vet
  • 43 g
  • Kcal
  • 565
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie