1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Zuurkoolstamppot met rode bonen en saucijsjes

Zuurkoolstamppot met rode bonen en saucijsjes

Zuurkoolstamppot met rode bonen en saucijsjes product foto
  • Ingredienten:

  • 500 g zuurkool
  • 1 kg aardappelen, geschild en in stukken
  • 2 eetl. zonnebloemolie of arachideolie
  • 2 uien, in smalle ringen
  • 4 saucijsjes
  • 200 ml melk (Melkan)
  • zout
  • versgemalen peper
  • 400 g rode bonen (kidneybonen) uit blik of pot, uitgelekt
Voorbereiden
Kook de zuurkool met de aardappelen circa 20 minuten. Verhit de olie, fruit hierin de uiringen en bak de saucijsjes rondom bruin en gaar in circa 15 minuten.
Bereiden
Giet aardappelen en zuurkool af en stamp deze fijn met melk, zout en peper. Schep voorzichtig de bonen door de zuurkoolstamppot. Leg de saucijsjes met de uiringen op de stamppot.
Variatie
Vervang de saucijsjes door sla-, runder- of blindevinken.
Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 40 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 32 g
  • koolhydraten
  • 65 g
  • vet
  • 26 g
  • Kcal
  • 620
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie