1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Zuurvlees met rode wijn

Zuurvlees met rode wijn

Zuurvlees met rode wijn product foto
  • Ingredienten:

  • 600 g doorregen runderlappen, in blokjes
  • zout
  • versgemalen peper
  • 2 eetl. bloem
  • 50 g boter of margarine
  • 4 grote uien, gesnipperd
  • 200 ml rode wijn
  • 4 eetl. rodewijn- of balsamicoazijn
  • 8 jeneverbessen
  • 8 kruidnagels
  • 4 blaadjes laurier
  • 3 plakken ontbijtkoek, in blokjes
  • 2 eetl. appelstroop
Bereiden
Dep het vlees droog en schud om met zout, peper en bloem. Verwarm de boter in een grote braadpan en bak het vlees in porties rondom bruin. Schep al het vlees uit de pan en voeg de uien toe. Bak ze in circa 5 minuten op middelhoge stand zacht en bruin. Doe het vlees terug in de pan en voeg de wijn, azijn en specerijen toe. Schep alles goed om. Leg het deksel op de pan en breng op lage stand langzaam aan de kook. Voeg na 1,5 uur de ontbijtkoek en appelstroop toe. Sudder het vlees nog een uur tot het helemaal zacht is en de saus stroperig en donker.20 minuten en 2,5 uur stoven
Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 20 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 32 g
  • koolhydraten
  • 24 g
  • vet
  • 29 g
  • Kcal
  • 515
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie