Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Zweedse gehaktballetjes

Zweedse gehaktballetjes

Zweedse gehaktballetjes product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 25 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 2 eetl. boter
  • 1 eetl. olie
  • 1 ui, fijngesnipperd
  • 1 aardappel, gekookt en fijngeprakt
  • 3 eetl. paneermeel
  • 0.5 kg mager rundergehakt
  • 5 eetl. slagroom (Melkan)
  • zout
  • 1 ei
  • 1 eetl. peterselie
  • voor de compote:
  • 200 ml water
  • 100 g suiker
  • 200 g cranberry’s of veenbessen,
  • afgespoeld met waterplastic folie
Voorbereiden
Smelt 1 eetlepel boter in een koekenpan. Bak hierin de ui tot deze glazig is. Meng de ui, aardappelpuree, paneermeel, gehakt, slagroom, zout, ei en peterselie in een grote schaal. Kneed alles goed door elkaar totdat het een glad mengsel is. Maak vervolgens kleine balletjes van ongeveer 3 cm doorsnee. Leg de balletjes op een schaal en bedek ze met plastic folie.
Bereiden
Breng voor de compote het water en de suiker in een pan aan de kook en voeg dan de cranberry’s toe. Laat dit 8 tot 10 minuten op een lage stand indikken. Voeg af en toe wat extra water toe. Smelt de overige boter samen met de olie in een pan. Bak hierin de gehaktballetjes mooi bruin gedurende 10 minuten door voortdurend de pan in beweging te houden. Schep de balletjes uit de pan. Serveer de cranberrycompote er apart in een schaaltje bij.

Voedingswaarde

eiwit
27 g
koolhydraten
37 g
vet
32 g
Kcal
545