Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Zwitserse pie met walnoot, hazelnoot en amandel

Zwitserse pie met walnoot, hazelnoot en amandel

Zwitserse pie met walnoot, hazelnoot en amandel product foto

Handige informatie over dit recept

Bereidingstijd
Ca. 90 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 300 g bloem
  • 100 g witte basterdsuiker
  • 2 eieren
  • 1/2 theel. bakpoeder
  • 150 g boter, in blokjes
  • 2 eetl. gemalen amandelen
  • bloem
  • voor de vulling:
  • 150 g suiker
  • 2 eetl. honing
  • 125 ml slagroom (Melkan)
  • 75 g walnoten, grof gehakt
  • 75 g hazelnoten, grof gehakt
  • 75 g blanke amandelen, grof gehakt
  • plasticfolie
Voorbereiden
Meng bloem, basterdsuiker, 1 ei en bakpoeder. Voeg boter toe en snijd die met twee messen in kleine stukjes. Kneed alles tot een soepel deeg. Verpak dit in plasticfolie en laat het 30 minuten in de koelkast rusten.
Bereiden
Verwarm de oven voor op 180°C. Smelt de suiker in een pan met dikke bodem. Voeg de honing toe en roer de room en de wal- en hazelnoten erdoor. Blijf roeren tot een taaie massa ontstaat. Bestrooi de springvorm met de gemalen amandelen. Rol, op een met bloem bestoven werkvlak, 2/3 van het deeg uit tot een ronde lap van 30 cm. Bekleed de bodem van de vorm ermee. Rol de rest van het deeg uit tot een lap van 26 cm doorsnede. Er blijft deeg over voor figuurtjes. Verdeel het notenmengsel over de deegbodem. Dek dit af met de tweede deeglap en druk de randen vast op de deegbodem. Prik gaatjes in het deegdeksel. Vorm van het overgebleven deeg blaadjes en plak deze met het tweede losgeklopte ei vast. Strijk de rest van het ei over de pie. Bak deze taart in 30-35 minuten in het midden van de oven goudbruin en gaar.
Variatie
Voeg eens een geraspte appel bij de vulling en vervang 1 eetlepel honing door amandellikeur.

Voedingswaarde

eiwit
23 g
koolhydraten
127 g
vet
86 g
Kcal
1371