Zwitserse rösti - Recepten

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Zwitserse rösti

Zwitserse rösti

Zwitserse rösti product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 35 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 1 kilogram kruimige aardappels, geschild
  • 2 uien, fijngesnipperd of grof geraspt
  • 25 gram boter, gesmolten
  • 1 theelepel fijngehakte rode peper
  • 50 gram geraspte emmentaler kaas
  • klein bosje bieslook of peterselie, fijngehakt
  • 200 milliliter crème fraîche
  • rasp of keukenschaaf (combinatieschaaf)
Bereiden
Schaaf de aardappels in smalle reepjes of rasp ze grof. Dep de aardappels droog en meng de ui erdoor. Voeg de boter en rode peper toe. Breng op smaak met zout. Verwarm de oven voor op 200°C. Verhit een ovenvaste koekenpan. Schep het aardappelmengsel erin, druk het aan en bak circa 5 minuten. Keer de rösti om en bak nogmaals circa 5 minuten. Zet de rösti circa 15 minuten in het midden van de oven. Bestrooi met de kaas. Roer de bieslook door de crème fraîche en serveer erbij.
Variatie
Neem gruyère of jongbelegen boerenkaas in plaats van emmentaler.

Voedingswaarde

eiwit
10 g
koolhydraten
47 g
vet
26 g
Kcal
475