Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Zwitserse rol met citroenvulling

Zwitserse rol met citroenvulling

Zwitserse rol met citroenvulling product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Voorgerecht
Bereidingstijd
Ca. 35 minuten
Aantal personen
8

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 2 eiwitten
  • 50 gram fijne suiker
  • 4 eierdooiers
  • rasp van 1 schoongeboende citroen
  • 40 gram bloem
  • 10 gram maizena
  • 200 milliliter slagroom
  • 20 gram fijne suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • sap van 1 citroen
  • 2-3 citroenmarmelade of lemon curd
  • zest van 1 schoongeboende citroen
  • bakplaat met bakpapier
Voorbereiden
Begin met de vulling en klop de slagroom met de suiker, vanillesuiker en citroensap stevig. Zet afgedekt in de koelkast. Verwarm de oven voor op 220°C. Klop met een elektrische mixer de eiwitten met de helft van de suiker tot stijve pieken. Klop in een andere kom de eidooiers met de rest van de suiker tot een lichtgele, schuimige massa. Voeg de citroenrasp toe. Schep de eiwitten op de eidooiers en zeef daarop de bloem en maïzena. Schep alles voorzichtig om met een spatel. Strijk het beslag rustig en gelijkmatig uit op de bakplaat en bak in de oven in circa 10 minuten goudgeel. Leg een schone theedoek op de cake en draai om. Leg de cake met de doek op het werkblad en trek het bakpapier voorzichtig los. Leg een andere, vochtige, schone theedoek over de cake en laat afkoelen.
Bereiden
Bestrijk de afgekoelde cake met de marmelade. Strijk de citroenroom er gelijkmatig over uit, maar laat langs de randen 1 centimeter vrij. Rol de cake met behulp van de doek rustig en losjes op. Leg de rol met de naad naar beneden op een langwerpige schaal. Bestrooi met de citroenzest.

Voedingswaarde

eiwit
5 g
koolhydraten
19 g
vet
15 g
Kcal
230