1. PLUS/
  2. Onze winkel
  3. /Ons verhaal

Let's introduce: Marcel en Edwin, ondernemers Plus van Ommen 

Plus van Ommen is een geliefde supermarkt in de Muziekwijk, Almere. Van vers fruit en sappig vlees, tot overheerlijke groente en ambachtelijk gebakken brood; bij Plus van Ommen vindt u het allemaal. Maar hoe houdt men zo’n grote keten draaiende? Ondernemers Marcel en Edwin – die al twee jaar op rij bekroond zijn tot de beste supermarktondernemers van Flevoland – weten hier wel raad mee: lokale betrokkenheid, goede contacten en veel persoonlijke aandacht.

Lokale betrokkenheid
Plus van Ommen is een echte supermarkt ‘van de omgeving’. Op verschillende manieren is de winkel zichtbaar in en rondom Almere. Neem nou AS’80: Plus van Ommen mag zichzelf de hoofdsponsor van deze Almeerse voetbalvereniging noemen. “We zijn zichtbaar in en rond het veld”, vertelt Marcel van Ommen “De spelers lopen in onze shirts en het Plus-logo hangt groot achter het doel. Sport en ontspanning is gezond en daar dragen wij graag ons steentje aan bij.” Niet alleen AS’80 wordt door Plus van Ommen gesponsord, ook de meisjes B2 van Almeerse Hockey Club en Dierenasiel Almere kunnen rekenen op steun van de supermarkt. Daarnaast heeft Plus van Ommen een intensieve samenwerking met het Leger des Heils en Stichting Fare Almere: “We doneren regelmatig goederen en we houden inzamelacties in onze winkel”, aldus Marcel.

Flevolandse lekkernijen
De supermarkt Plus van Ommen is gevuld met de Flevolandse lekkernijen. Wat dacht u bijvoorbeeld van de alom bekende Flevosappen? En heeft u ook al gehoord van Flevofruit moes? Beide vindt u in de winkel. Van de stadsboerderij Almere verkoopt Plus van Ommen diverse groenten, denk aan zuurkool, mais en sperziebonen. “Samenwerking met bedrijven in de nabije omgeving is belangrijk”, vertellen Marcel en Edwin “We staan altijd open voor nieuwe initiatieven uit de wijk. Op die manier denken we graag mee over hoe we elkaar tegemoet kunnen komen om elkaars activiteiten te versterken.”

Duurzaam ondernemen
Bij elke beslissing die er binnen Plus van Ommen genomen moet worden, houden Marcel en Edwin rekening met zowel de betrokken medewerkers, omwonenden en leveranciers als met de klanten en organisaties. Duurzaam ondernemen noemen we dat. Marcel en Edwin kijken niet alleen naar de winst- en verliescijfers, maar ook naar de gevolgen van de bedrijfsactiviteiten voor mens en milieu. “Bij Plus doen we aan optimale energiebesparing”, vertelt Marcel “Zo worden bijvoorbeeld alle koelingen en vriezers afgeschermd voor de warmte, zodat er zo min mogelijk energie verloren gaat. Ook wordt de vloerverwarming gevoed door warmteterugwinning vanuit Co2 installaties én we verkopen en gebruiken alleen maar energiezuinige lampen.”

Bezorgservice Plus van Ommen
Om het plaatje helemaal compleet te maken, hebben Marcel en Edwin ook de praktische bezorgservice in hun winkel geïntroduceerd. Zo is het nu mogelijk om als klant in de winkel boodschappen te doen en deze vervolgens thuis te laten bezorgen. Of maak het nog wat makkelijker voor uzelf en bestel de boodschappen online! De bezorging vindt van maandag tot vrijdagochtend plaats. Niet alleen bedrijven kunnen van deze service profiteren, ook particulieren hebben er baat bij. Echt álles, dus ook het verzamelen van de producten, wordt dan voor hen geregeld. 

PLUS Van Ommen

Wim Kanplein 2
1311 LH Almere
Tel. 036-5360599
Routebeschrijving

Openingstijden

  • Deze week
  • Volgende week