1. PLUS/
  2. Onze winkel
  3. /Ons verhaal

Welkom bij PLUS Giel Smits

Alvorens u me te nemen in Plus Giel Smits in  Culemborg, willen we u vertellen dat Plus Giel Smits 2 vestigingen heeft. Een aan de Molenpolder 116 in De Meern en een aan het Koopmansgildeplein 16 in Winkelcentrum Parijsch in Culemborg. 

Sinds oktober 1999 zijn we als supermarkt actief in Culemborg. De eerste 4,5 jaren als Garantmarkt in de omgebouwde gymzaal aan de Jan van Riebeeckstraat. Dit was de voorloper van de Plus supermarkt die in 2004 geopend werd in het nieuw gebouwde Winkelcentrum Parijsch.

In april 2015 werd de supermarkt fors verbouwd en uitgebreid tot de huidige service supermarkt, zoals hij nu is. 

Graag nemen we u mee in een rondje door onze winkel, zoals u ook visueel kunt zien via de links op de homepage naar Google Business View.  

Dat service hoog in het vaandel staat, merkt u meteen al bij binnenkomst. De lege flessen kunt u meteen kwijt voordat u de winkel betreedt. Dit geldt ook voor uw batterijen, lampen en oud frituurvet. U start dus met een lege winkelwagen. Uw telefoon of tablet kunt u bij de ingang van de winkel achterlaten in het oplaadpunt die u bij het verlaten van de winkel weer vol mee kunt nemen.

We starten bij de broodafdeling waar we naast het reguliere Plus broodassortiment, ook vers brood verkopen van het lokale “Culemborgs Bakhuis”. Versmanager Abdel bakt daar met zijn team ook nog de lekkerste ambachtelijke broden van “Handgemaakt brood”.

PLUS-website-webshop:/Landelijke images/2016-Q3-Brood-tot-sluitingstijd/brood-homepage-470x230.jpg

Een heerlijk assortiment verse koekjes van Bakkerij Voordijk en lekkernijen van “Bourgondisch lekker” completeren het al uitgebreide brood en banket assortiment van Plus.

Tegenover de broodafdeling treft u de kaasafdeling aan, waar u de heerlijkste binnen,- en buitenlandse kazen aantreft. Op deze kaasafdeling bakken wij ook zelf verse nootjes.

De kaasafdeling loopt over in de verse vleeswaren afdeling. Op deze vleeswarenafdeling snijden we de meeste vleeswaren zelf. Ook grillen we hier diverse vleeswaren als fricandeau, rosbief en grillworPLUS-website-webshop:/Winkels/PLUS Giel Smits/Plus Giel smits.jpgst.

Bij de voorverpakte vleeswaren vindt u een uitgebreid assortiment halal vleeswaren.

Misschien leuk om te vertellen is dat alle koelmeubels werken op een CO2 koelsysteem wat het meest duurzame koelmiddel is wat tegenwoordig bestaat. Tevens werken we met een warmte terugwin systeem. Hierbij wordt de warmte die vrij komt bij het koelen/vriezen in de winkel (voel maar een thuis achter de koelkast) opgevangen, waarmee het water verwarmt wordt wat als vloerverwarming dient. Hiermee hebben we geen aansluiting op de stadverwarming of een gasaansluiting en wordt ruim 30% op de energie bespaard. Op het dak staan bovendien nog een hele batterij aan zonnepanelen,wat ons als meest duurzame supermarkt van de verre omgeving maakt.

Verder in onze boodschappentrip door de supermarkt brengt bij de Aardappel, groente en fruitafdeling (AGF). Hier treft u de lekkerste producten uit binnen, en buitenland en een groot biologisch assortiment. Speciaal van “Stadboerderij Caetshage” uit Culemborg betrekken we een biologisch assortiment.

Iets verderop snijdt onze ambachtelijk slager Pascal samen met zijn dames het verse vlees in onze slagerij. Het vleesassortiment wat bevat naast varkens, rund en kippenvlees ook hier een groot assortiment biologisch vlees. Ook kunt u kiezen uit een rijke sortering vleesvervangers.

Bijzonder is toch wel de duurzame keuze voor 2 sterren varkensvlees en 2 sterren rundvlees. Vlees wat afkomstig is van dieren die een diervriendelijke levenswijze hebben gehad. Zo is er gekozen voor rundvlees van de Blonde Aquitaine stier die o.a. afkomstig is van de stierenhouderij van de familie Helmond in Beusichem.

Direct naast de slagerij zien we het verse visassortiment. Dit assortiment wordt aangevuld met een schepvis presentatie. Hierbij kunt u zelf bevroren garnalen, inktvisringen, zeevruchten etc scheppen.

De Plus supermarkt heeft een assortiment van bijna 20.000 artikelen. Naast het uitgebreide vers assortiment, zijn er ook in het kruidenierswaren assortiment diverse specialiteiten toegevoegd. Zo is het een extra assortiment bak en decoreerproducten, die u alleen bij een echte bakker aan treft. Ook is er een extra 2 meter presentatie met speciaalbieren, waaronder de Culemborgse Vrijstadbieren. Ook hebben wij als vrijwel enige supermarkt in Nederland, een totaal assortiment van “Landgoed Mariënwaerdt”. Ook in het kruidenierswaren assortiment treft u een aparte sectie met etnisch food aan. Glutenvrij, suikervrij, zoutarm of “superfood”, u vindt het allemaal bij Plus Giel Smits.

PLUS-website-webshop:/Winkels/PLUS Giel Smits/foto 9 plus Culemborg.JPG

Al jarenlang is Plus verkozen tot “beste wijnsupermarkt van PLUS-website-webshop:/Winkels/PLUS Giel Smits/foto 3 plus Culemborg.JPGNederland”. Die titel dragen we met verve. 18 meters wijnen met als blikvanger de “eigen” Culemborg wijn in wit, rood en rose. Ook bieden wij u gekoelde wijnen. Op ons wijninformatie systeem vindt u de juiste wijn bij elk gerecht, maar kunt u ook uw vragen stellen aan een van onze wijnadviseurs. 

Ook op de diepvriesafdeling is er assortiment toegevoegd om het onderscheid te maken met andere supermarkten. Diepgevroren vlees van “De Vegetarische Slager” en handgemaakt boeren ijs in diverse smaken van “Wilco” ijs uit Zoelmond.

Terwijl u winkelt is er gelegenheid voor een vers bakje koffie of thee, die u aan onze koffietafel kunt nuttigen. Hier kunt u ook uw opmerkingen delen met de bedrijfsleiding via het daar aanwezige screen. Ook kunt u hier gebruik maken van facebook of internet. Wifi is overigens in de gehele winkel gratis en vrij toegankelijk.

U kunt rustig uw boodschappen doen terwijl uw kinderen zich vermaken in de voor supermarkten unieke klim en klauterhoek. Hier kunnen ze ook Disney filmpjes kijken. 

Wij bieden u zelf de keuze of u zelf uw boodschappen scant gedurende de boodschappentrip. De boodschappen kunt u dan direct geordend in uw tas of krat doen, wat u tijd bespaard bij de kassa. 

Bij de klantenservice bieden we u stomerijservice, een postagentschap, en een pin mogelijkheid. Daarnaast verkopen we daar verse bloemen en treft u een slijterij aan. 

Wij, van Plus Giel Smits, hebben ons zelf tot doel gesteld de consument dichter bij lekker eten en drinken te brengen. Waardering voor eten en mogelijkheden om bewust te eten en te drinken.

Hierom hebben we in onze winkel tijdens de weekend een Foodtheater, waar we kennis laten maken met onze producten. Hier koken, bakken, braden en proeven we. Ook maken we hier regelmatig verse pizza’s, verse Sushi, verse tompoucen, maaltijden of andere gerechten.

Wat ons ook speciaal maakt zijn de diverse workshops die we aanbieden in onze speciale workshopruimte op de 2e verdieping. Wijnproeverijen, (kinder)kookcursussen, bierproeverijen of ander workshops worden hier georganiseerd. 

Samen met een team van ruim 100 medewerkers staan we dagelijks voor u klaar om u het beste te bieden. Mochten we daar niet in slagen, dan horen we dat graag van u.

U kunt zich aansluiten bij ons digitaal klantenpanel via http://www.mijnpluspanel.nl/ . Ook werken we met een fysiek klantenpanel waar we een aantal keren per jaar mee sparen om onze winkel nog beter te maken. 

Graag verwelkomen we u in onze Plus supermarkt.

PLUS-website-webshop:/Winkels/PLUS Giel Smits/medewerkers giel-linda openingsfolder 1.JPGGiel en Linda Smits

PLUS Giel Smits

Koopmansgildeplein 16
4105 TX Culemborg
Tel. 0345-532525
Routebeschrijving

Openingstijden

  • Deze week
  • Volgende week