1. PLUS/
  2. Onze winkel
  3. /Ons verhaal

Hoe het begon:                                                                    

Supermarkt PLUS Buysse is een familiebedrijf dat in 1963 door Annie Buysse  in de Nassaustraat als kleine kruidenierswinkel is gestart. Een paar jaar later verscheen ook haar man Silvain meer in de winkel en ook op jonge leeftijd werkten de kinderen mee in het bedrijf. Na verschillende verbouwingen, formuleveranderingen, IFA, Centra, MikroMarkt, Kopak  werd de winkel te klein en volgde een verhuizing naar de Oranjestraat, waar enkele jaren later nog een uitbreiding en  formuleverwisseling van Kopak naar C1000 volgde. Medio 2004 gaven Annie & Silvain het “stokje” door en wordt het bedrijf voortgezet onder leiding van Tiny & Jan Poissonnier, maar blijvend onder de naam Supermarkt Buysse. “Terugkiekend” op de afgelopen 50 jaar zijn er mooie prijzen in de wacht gesleept (4x beste Kopak Nederland, 1 x beste buurtsupermarkt van Nederland, 1x beste C1000 zuid Nederland en winnaar Zo2Z award Zeeland) en is de traditionele kruidenierswinkel veranderd in moderne supermarkt

Van een C1000 rood naar PLUS groen.                                                                                              
Op zoek naar een andere formule, toen in 2012 bekend werd dat de supermarktformule C1000 zou verdwijnen. Overtuigend dat de keuze voor PLUS Briljant een goede servicesupermarkt passend is voor IJzendijke en omgeving.(een coöperatie organisatie waar ruimte is voor het zelfstandig ondernemerschap, Met kernwaarden: Aandacht , Kwaliteit, Lokaal en Verantwoord,).


De winkel is een ontmoetingsplaats voor de meeste bewoners van het dorp. Men treft elkaar tijdens het boodschappen doen en maakt een gezellig praatje. Een plek waar wij als team er alles aan doen om  ervoor te zorgen dat u gewaardeerd wordt. Ons deskundige team helpt u graag bij het doen van de dagelijkse boodschappen                                                             

U vindt bij ons onder andere een uitgebreid vers assortiment, ambachtelijk gebakken brood van zowel PLUS als Lokaal assortiment van Bakkerij LaLoraine en Bakkerij Risseeuw uit Zaamslag, ambachtelijke vleeswaren en worst van Slagerij de Lijser uit Zuidzande, heerlijke vruchtensappen van de Appelaere uit Waterlandkerkje, Boerenkaasjes van Kaasboerderij de Vos uit Biervliet. Daarnaast verkopen we de unieke Zeeuwse Producten en hebben we in het seizoen de allerlekkerste aardbeien rechtstreeks van de teler. Wij bieden een bijzondere selectie van geweldige wijnen en een ruim assortiment verse vis en schep vis. Wij werken  continu aan de verbetering en uitbreiding van ons gehele assortiment. En dat alles tegen een goede prijs. 


Lokale betrokkenheid en ondernemerschap staan bij ons ook hoog in het vaandel. Als supermarkt vinden wij het geweldig om te zien dat wij zo enorm betrokken worden bij het lokale verenigingsleven. Wij zijn dan ook trots op alle verenigingen, stichtingen en (sport)clubs welke gesponsord en ondersteund worden door ons als supermarkt. Maar natuurlijk ook op alle klanten die we in onze winkel mogen ontvangen!

Verantwoord betekent voor PLUS dat we stil staan bij alles wat we doen, dus nemen we het voortouw als verantwoorde supermarkt. Gezondheid is één van onze speerpunten. We streven naar een kwalitatief goed en veilig assortiment met, waar mogelijk, toegevoegde waarde op het gebied van eerlijke handel, duurzame productie en dierenwelzijn.

We hopen u snel in onze winkel te mogen begroeten.

Uw PLUS Buysse team

 

 

PLUS Buysse

Oranjestraat 19
4515 CA IJzendijke
Tel. 0117-302201
Routebeschrijving

Openingstijden

  • Deze week
  • Volgende week