Wijn die zijn naam heeft gekregen door zijn afkomst uit het wijngebied Valpolicella: Valpolicella, oftwel vallei van de kelders, is een gebied dat verantwoordelijk is voor de productie van enkele iconen uit de wijnwereld, zoals de Amarone. Deze wordt gemaakt van de ingedroogde druiven uit dit gebied. De druiven die niet ingedroogd worden maar gezond gebotteld worden en kort rijpen worden verkocht als deze Bolla Valpolicella Classico.
Bolla is een producent van fijne wijnen uit Veneto, Italie. De TTT selectie van het wijnhuis verwijst naar 'Trust The Taste', een verwijziging naar hun lange relatie met de Amerikaanse markt waar de wijnen van Bolla zeer populair zijn!
In de Grote Hamersma geeft wijnschrijver Harold Hamersma de allerbeste wijnen de eretitel ‘DGH-wijn’. Harold Hamersma bekroont elk jaar weer diverse PLUS wijnen tot DGH-wijn.
Proefnotitie
Fijne, niet al te stevige wijn die gedomineerd wordt door donker iets kruidig fruit van zwarte kersen en wat pruimen.
Nu drinken. Maximaal 2 jaar liefst koel, liggend en donker bewaren.
Onze wijnexperts
over deze wijn