Callia Alta Shiraz

Callia Alta Shiraz product foto
Per fles 75 cl
( Per liter
€ 7,99 )
5.99 599
NIX 18
Karakter
San Juan een opkomend wijngebied in Argentinië levert soepele, maar ook moderne wijnen. San Juan heeft zich in korte tijd ontwikkeld tot een gebied waar prima wijnen worden geproduceerd. Deze Callia Alta wijn levert heel veel lekker Argentijns karakter en kwaliteit.
Herkomst
Argentinië, San Juan
Druif
Syrah
Serveren
Ongekoeld 16-18°C
Wijnhuis
Bodegas Callia bewijst dat ook een jonge bodega in korte tijd wijnen van topkwaliteit kan maken. Callia bezit ruim 240 hectare wijngaard in de Tulúm Vallei in de provincie San Juan. De wijngaarden bevinden zich op een gemiddelde hoogte van 630 meter boven zeeniveau. De bodem bestaat overwegend uit alluviale zandgronden en leemachtige klei. Vanwege de geringe neerslag past men een geavanceerd systeem van druppelirrigatie toe met puur smeltwater uit de Andes. Door ligging, terroir en klimaatvariaties optimaal te benutten weet Callia een grote diversiteit aan wijnen te produceren.
Bekroningen
In de Grote Hamersma geeft wijnschrijver Harold Hamersma de allerbeste wijnen de eretitel ‘DGH-wijn’. Harold Hamersma bekroont elk jaar weer diverse PLUS wijnen tot DGH-wijn.

Proefnotitie

Kleur
Fraaie diep paars-rode kleur.
Geur
In de neus mooie kruidigheid, bramen en cassis tonen.
Smaak
In de smaak treft u veel rijp (jam) fruit, u proeft rijpe vijg, zwarte bes en ook de kruiderij van paprika. De wijn heeft een mooie balans, zachte tannine en kan een klein zoetje laten zien.
Bewaaradvies
Nu drinken. Maximaal 2 jaar liefst koel, liggend en donker bewaren.
Lekker bij
  • Kip
  • Lam

Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie

Allergie informatie