Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

Danie de Wet Merlot product foto
Danie de Wet

Merlot

Per fles 75 cl
 (Per liter
€ 6,65)
4.99 499

Handige informatie over dit product

NIX 18
Ben je jonger dan 25 jaar? Laat je legitimatie zien als je de boodschappen ontvangt. Aan mensen onder de 18 jaar verkopen wij geen alcohol en tabak.
Karakter
De ronde en goed gestructureerde rode wijnen uit Zuid-Afrika hebben veel kleur, zijn lekker iets kruidig met vooral rijp fruit als bramen en zwarte bessen. Zuid-Afrika heeft zich in de laatste twintig jaar opgewerkt tot een van de grootste wijnleveranciers voor de Nederlandse markt. Vooral door een goede prijs/kwaliteitsverhouding. Robertson is een wijngebied aan de zuid-westkust van Zuid-Afrika ten noordoosten van Kaapstad in het binnenland, door de warmte worden de druiven hier optimaal rijp. De wijnen van Danie de Wet hebben een fijn cepage karakter waardoor ze allemaal lekker verschillend zijn.
Wijnsmaak
Herkomst
Zuid-Afrika, Robertson
Druif
Cabernet Sauvignon, Merlot
Serveren
Ongekoeld 16-18°C
Wijnhuis
De Wet’s voorvaderen kwamen in 1694 in de Kaap aan en de familie is sindsdien betrokken bij de wijnindustrie. De familie van wie Danie inn Geisenheim in Duitsland studeerde, realiseerde zich vroeg dat het van belang is om een goede combinatie te vinden tussen wijn, natuurlijk instinct en technologie om in deze dynamische en continu veranderende industrie bij te blijven. Vandaag maakt de familie de Wet naast wijnen gemaakt van druiven van hun zeer gerenommeerde estate ‘De Wetshof ‘ook wijnen die gemaakt worden van druiven uit andere gebieden in en rondom de Kaap. Met zijn oog voor perfectie en smaak maakt hij wijnen die de smaak van de kritische consument goed volgen. Er is wel wat vooraf gegaan voordat Danie de Wet dit niveau van wijn maken bereikte. Hij heeft een zeer memorabele carrière achter de rug en is tot de dag van vandaag betrokken bij zeer veel organisaties en initiatieven.
Bekroningen

Proefnotitie

Kleur
Mooi dieprood
Geur
Lekkere zachte geur van rood en donker fruit
Smaak
Mooi voorbeeld van samengaan van een Cabernet Sauvignon en een Merlot. Niet te zware maar toch stevige wijnmet lekker bessenfruit
Bewaaradvies
Nu drinken. Maximaal 2 jaar liefst koel, liggend en donker bewaren
Lekker bij
  • Lam
  • Rund

Goed eten vinden we bij PLUS belangrijk. Kom erachter wat je precies eet.

Alcohol
13%
Wettelijke omschrijving
Danie De Wet Merlot 750ml
Contact
DANIE DE WET
Communicatie adres
ROBERTSON 6705, SOUTH AFRICA
Allergie informatie
Zwaveldioxide en sulfieten