1. PLUS/
  2. Producten/
  3. Wijn, bier, sterke drank/
  4. Wijn/
  5. Rode wijn/
  6. El Descanso Cabernet Sauvignon Estate

El Descanso Cabernet Sauvignon Estate

El Descanso Cabernet Sauvignon Estate product foto
Per fles 75 cl
( Per liter
€ 7,99 )
5.99 599
NIX 18
Karakter
De milde en mooi gerijpte wijnen uit Chili hebben veel elegantie en zijn vol lekker rijp fruit. Chili heeft zich in de laatste decennia ontwikkeld tot een van de betrouwbaarste wijnleveranciers voor de Nederlandse markt. Vooral door een goede prijs/kwaliteitsverhouding van wijnen met milde zuren die wel lekker fris en enigszins lichtvoetig blijven. Curico ligt in het grote wijngebied ten zuiden van Santiago. Uit dat gebied komen de meeste wijnen uit Chili. De wijnen van El Descanso hebben doordat ze verbouwd worden op genoeg hoogte een fijne frisheid naast volle fruitsmaken, gedomineerd door het karakter van de gebruikte druivensoorten.
Herkomst
Chili, Valle de Curicó
Druif
Cabernet Sauvignon
Serveren
Ongekoeld 16-18°C
Alcohol
13.5%
Wijnhuis
El Descanso is een merk van Vina Errazuriz, het meest vooraanstaande wijnhuis van Chili. Don Maximiano, de overgrootvader van de huidige eigenaar Eduardo Chadwick stichtte in 1871 de eersre wijngaard van Chili. Vina Errazuriz heeft wijngaarden in drie verschillende gebieden, rondom Santiago. Op de El Descanso Estate, gelegen bij Curico, 200 km ten zuiden van Santiago, oogst men witte en rode wijnen.
Bekroningen
In de Grote Hamersma en Omfietswijngids hebben wijnschrijvers Harold Hamersma en Nicolaas Klei de beste wijnen van PLUS bekroond tot omfietswijn of DGH-wijn.

Proefnotitie

Kleur
Mooi donker bijna paarsrood
Geur
Vol rijp fruit van zwarte bessen
Smaak
Goed gestructureerde wijn met een volle smaak en genoeg stevigheid. De smaak heeft een kruidige componenet maar wordt gedomineerd door zwart bessenfruit.
Bewaaradvies
Nu drinken. Maximaal 2 jaar liefst koel, liggend en donker bewaren
Lekker bij
  • Lam
  • Rund

Alcohol
13.5%
Contact
Casa Santiago Chile
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie

Allergie informatie

  • Zwaveldioxide en sulfieten