1. PLUS/
  2. Producten/
  3. Wijn, bier, sterke drank/
  4. Wijn/
  5. Witte wijn/
  6. El Descanso Sauvignon Blanc Estate

El Descanso Sauvignon Blanc Estate

El Descanso Sauvignon Blanc Estate product foto
Per fles 75 cl
( Per liter
€ 7,99 )
5.99 599
NIX 18
Karakter
De milde en mooi gerijpte wijnen uit Chili hebben veel elegantie en zijn vol lekker rijp fruit. Chili heeft zich in de laatste decennia ontwikkeld tot een van de betrouwbaarste wijnleveranciers voor de Nederlandse markt. Vooral door een goede prijs/kwaliteitsverhouding van wijnen met milde zuren die wel lekker fris en enigszins lichtvoetig blijven. Curico ligt in het grote wijngebied ten zuiden van Santiago. Uit dat gebied komen de meeste wijnen uit Chili. De wijnen van El Descanso hebben doordat ze verbouwd worden op genoeg hoogte een fijne frisheid naast volle fruitsmaken, gedomineerd door het karakter van de gebruikte druivensoorten.
Herkomst
Chili, Valle de Curicó
Druif
Sauvignon Blanc
Serveren
Gekoeld 7-9°C
Alcohol
13.5%
Wijnhuis
El Descanso is een merk van Vina Errazuriz, het meest vooraanstaande wijnhuis van Chili. Don Maximiano, de overgrootvader van de huidige eigenaar Eduardo Chadwick stichtte in 1871 de eersre wijngaard van Chili. Vina Errazuriz heeft wijngaarden in drie verschillende gebieden, rondom Santiago. Op de El Descanso Estate, gelegen bij Curico, 200 km ten zuiden van Santiago, oogst men witte en rode wijnen.
Bekroningen
In de Grote Hamersma geeft wijnschrijver Harold Hamersma de allerbeste wijnen de eretitel ‘DGH-wijn’. Harold Hamersma bekroont elk jaar weer diverse PLUS wijnen tot DGH-wijn.

Proefnotitie

Kleur
Licht geel met een groene zweem
Geur
Frisse geur van tropisch fruit met wat citrus
Smaak
Lekker rijpe typisch nieuwe wereld Sauvignon Blanc wijn met een fijne niet te zware structuur, mildheid van het tropisch fruit en een frisse citrusfinale.
Bewaaradvies
Nu drinken. Maximaal 2 jaar liefst koel, liggend en donker bewaren
Lekker bij
  • Schaal- en schelpdieren
  • Pasta

Alcohol
13.5%
Wettelijke omschrijving
wijn
Contact
Casa Santiago Chile
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie

Allergie informatie

  • Zwaveldioxide en sulfieten