Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

Hollands-Vakmanschap Charles Loupart product foto
Hollands-Vakmanschap

Charles Loupart

Per fles 75 cl
 (Per liter
€ 7,99)
5.99 599

Handige informatie over dit product

In de Grote Hamersma geeft wijnschrijver Harold Hamersma de allerbeste wijnen de eretitel ‘DGH-wijn’. Harold Hamersma bekroont elk jaar weer diverse PLUS wijnen tot DGH-wijn.
NIX 18
Ben je jonger dan 25 jaar? Laat je legitimatie zien als je de boodschappen ontvangt. Aan mensen onder de 18 jaar verkopen wij geen alcohol en tabak.
Deze wijn is een onderdeel van een serie van vier wijnen van PLUS die is geïnspireerd op oud Hollandse Meesters. Hollands vakmanschap, zoals we al eeuwen kennen en wat een andere definitie is voor gedrevenheid, passie, vakwerk & kundigheid. In deze serie staat de Nederlandse wijnmaker met zíjn verhaal centraal. De verhalen zijn alle vier verschillend, maar letterlijk grensverleggend. De één wilde altijd al zelf wijn maken, de ander heeft één favoriete druif waar de focus op ligt. De wijnmakers hebben met trots hun handtekening op het etiket van de wijn gezet. De oranje capsule met koninklijke kroon is een knipoog naar hun Hollandse achtergrond.
Karakter
De droge, levendige witte wijnen uit de Loire zijn knisperend met een fijne frisheid van kruisbessen, asperges en gemaaid gras. Het dal van de Loire, Frankrijks meest bepalende rivier, wordt ook wel de tuin van Frankrijk genoemd. Door de noordelijke ligging van het gebied worden de meeste wijnen getypeerd door een fijne frisheid.
Wijnsmaak
Herkomst
Frankrijk, IGP Val de Loire
Druif
Sauvignon Blanc
Serveren
Gekoeld 7-9°C
Wijnhuis
Als geboren en getogen Brabander en mét een Franse familienaam heeft Charles altijd al wat gehad met ‘het goede leven’. En daar dragen zijn druiven nu een steentje aan bij. Samen met zijn beste vrienden is hij een wijndomein in de Loire begonnen om zijn favoriete druif te verbouwen, de sauvignon blanc druif.
Bekroningen
In de Grote Hamersma geeft wijnschrijver Harold Hamersma de allerbeste wijnen de eretitel ‘DGH-wijn’. Harold Hamersma bekroont elk jaar weer diverse PLUS wijnen tot DGH-wijn.

Proefnotitie

Kleur
Heel lichtgeel met zweem van groen.
Geur
Neus vol fris fruit van appel en wat kruisbes.
Smaak
Elegante witte wijn van sappig wit fruit met frisse zuren Uitbundig met impressies van groene appel, buxus en veel kruisbesjes. Met de typische mineraliteit van een Loire Sauvignon Blanc met een lichter alcohol %
Bewaaradvies
Nu drinken
Lekker bij
  • Pasta
  • Kip

Over onze prijs- en productinformatie

Bij PLUS doen we er alles aan om te zorgen dat de prijs- en productinformatie van de producten die we verkopen zo accuraat mogelijk is. Echter, omdat producten regelmatig worden verbeterd, kan productinformatie zoals ingrediënten, voedingswaarden, dieet of allergie-informatie geregeld veranderen. We raden u daarom aan om altijd eerst de verpakking te lezen alvorens het product te nuttigen. Zijn er vragen of opmerkingen dan kan altijd contact opgenomen worden met onze consumentenservice.