1. PLUS/
  2. Producten/
  3. Wijn, bier, sterke drank/
  4. Wijn/
  5. Rode wijn/
  6. Hollands-Vakmanschap Daan & Elvire van Dijkman

Hollands-Vakmanschap Daan & Elvire van Dijkman

Hollands-Vakmanschap Daan & Elvire van Dijkman product foto
Per fles 75 cl
( Per liter
€ 7,99 )
5.99 599
NIX 18 EU Organic Farming
Karakter
De Ventoux geeft kruidige rode wijnen die ter plekke veel worden gecombineerd met stoofschotels.
Herkomst
Frankrijk, Ventoux
Druif
Grenache, Syrah, Carignan, Mourvèdre
Serveren
Ongekoeld 16-18°C
Wijnhuis
Af en toe kijken Daan en Elvire met verwondering om. Ruim 20 jaar geleden vestigden zij zich met hun jonge gezin aan de voet van de Mont Ventoux om hun droom te verwezenlijken: het in harmonie met de natuur produceren van eerlijke en duurzame kwaliteitswijnen. Na vele jaren van passievol hard werken en kennis vergaren is onze droom meer dan uitgekomen. Het resultaat daarvan delen wij graag met u. Geniet van hun wijn zoals zij van het Franse leven genieten. Santé!
Bekroningen
In de Grote Hamersma en Omfietswijngids hebben wijnschrijvers Harold Hamersma en Nicolaas Klei de beste wijnen van PLUS bekroond tot omfietswijn of DGH-wijn.

Proefnotitie

Kleur
Dieprood
Geur
Geurig en zwoel met tijm, confiture, garrigue.
Smaak
Lekker rond, sappig en karaktervol met een vleugje chocola, stevige smaak, goede tannine, kruidig en peperig. De afdronk is vol en rond.
Bewaaradvies
Nu drinken. Maximaal 2 jaar liefst koel, liggend en donker bewaren.
Lekker bij
  • Pasta
  • Rund
Deze wijn is een onderdeel van een serie van vier wijnen van PLUS die is geïnspireerd op oud Hollandse Meesters. Hollands vakmanschap, zoals we al eeuwen kennen en wat een andere definitie is voor gedrevenheid, passie, vakwerk & kundigheid. In deze serie staat de Nederlandse wijnmaker met zíjn verhaal centraal. De verhalen zijn alle vier verschillend, maar letterlijk grensverleggend. De één wilde altijd al zelf wijn maken, de ander heeft één favoriete druif waar de focus op ligt. De wijnmakers hebben met trots hun handtekening op het etiket van de wijn gezet. De oranje capsule met koninklijke kroon is een knipoog naar hun Hollandse achtergrond.

Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie

Allergie informatie