Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

Hollands-Vakmanschap Eric Verhaak & Mariëtte Ras product foto
Hollands-Vakmanschap

Eric Verhaak & Mariëtte Ras

Per fles 75 cl
 (Per liter
€ 7,99)
5.99 599

Handige informatie over dit product

In de Grote Hamersma geeft wijnschrijver Harold Hamersma de allerbeste wijnen de eretitel ‘DGH-wijn’. Harold Hamersma bekroont elk jaar weer diverse PLUS wijnen tot DGH-wijn.
NIX 18
Ben je jonger dan 25 jaar? Laat je legitimatie zien als je de boodschappen ontvangt. Aan mensen onder de 18 jaar verkopen wij geen alcohol en tabak.
Deze wijn is een onderdeel van een serie van vier wijnen van PLUS die is geïnspireerd op oud Hollandse Meesters. Hollands vakmanschap, zoals we al eeuwen kennen en wat een andere definitie is voor gedrevenheid, passie, vakwerk & kundigheid. In deze serie staat de Nederlandse wijnmaker met zíjn verhaal centraal. De verhalen zijn alle vier verschillend, maar letterlijk grensverleggend. De één wilde altijd al zelf wijn maken, de ander heeft één favoriete druif waar de focus op ligt. De wijnmakers hebben met trots hun handtekening op het etiket van de wijn gezet. De oranje capsule met koninklijke kroon is een knipoog naar hun Hollandse achtergrond.
Karakter
De milde en sappige witte wijnen uit Zuid-Afrika hebben veel sap en zijn vol lekker rijp fruit. Zuid-Afrika heeft zich in de laatste twintig jaar opgewerkt tot een van de grootste wijnleveranciers voor de Nederlandse markt. Vooral door een goede prijs/kwaliteitsverhouding. Paarl is een wijngebied aan de zuid-westkust van Zuid-Afrika ten noordoosten van Kaapstad in het binnenland, door de warmte worden de druiven hier optimaal rijp. Van oudsher een gebied met veel focus op de productie van fijne witte wijnen waar deze een mooi voorbeeld van is.
Wijnsmaak
Herkomst
Zuid-Afrika, Paarl
Druif
Chenin Blanc
Serveren
Gekoeld 7-9°C
Wijnhuis
Eric en Mariëtte wisten vanaf het moment dat ze elkaar in 1987 ontmoetten dat ze voor elkaar voorbestemd waren. Dat zij samen iets grensverleggend gingen doen stond toen ook al vast. Maar dat dit zou resulteren in een Zuid-Afrikaans wijndomein… Nu maken zij het heerlijkste wit van de Chenin druif in Paarl, op klipperige grond die ideaal is voor het maken van mooie wijnen! Geniet van hun passie met deze heerlijke wijn geselecteerd door PLUS.
Bekroningen
In de Grote Hamersma geeft wijnschrijver Harold Hamersma de allerbeste wijnen de eretitel ‘DGH-wijn’. Harold Hamersma bekroont elk jaar weer diverse PLUS wijnen tot DGH-wijn.

Proefnotitie

Kleur
Lichtgeel
Geur
Volle geur met iets grassige citrustonen
Smaak
Wijn met een volle en frisse smaak met sappige appel, rijp geel fruit en een vleugje 'lie' omdat de wijn voor 6 maanden ‘op z’n lie’ om maximum aroma extractie en mondgevoel te verkrijgen heeft gelegen.
Bewaaradvies
Nu drinken. Maximaal 2 jaar liefst koel, liggend en donker bewaren
Lekker bij
  • Schaal- en schelpdieren
  • Vis

Goed eten vinden we bij PLUS belangrijk. Kom erachter wat je precies eet.

Alcohol
13.5%
Wettelijke omschrijving
Wijn
Ingrediënten
Ingrediënten: Bevat sulfiet.
Contact
PLUS Retail B.V.
Communicatie adres
Antwoordnr. 4200
3500 VD Utrecht
Allergie informatie
Zwaveldioxide en sulfieten
Serveersuggestie
Serveertip: Serveren op 6 - 8°C.

Over onze prijs- en productinformatie

Bij PLUS doen we er alles aan om te zorgen dat de prijs- en productinformatie van de producten die we verkopen zo accuraat mogelijk is. Echter, omdat producten regelmatig worden verbeterd, kan productinformatie zoals ingrediënten, voedingswaarden, dieet of allergie-informatie geregeld veranderen. We raden u daarom aan om altijd eerst de verpakking te lezen alvorens het product te nuttigen. Zijn er vragen of opmerkingen dan kan altijd contact opgenomen worden met onze consumentenservice.