1. PLUS/
  2. Producten/
  3. Wijn, bier, sterke drank/
  4. Wijn/
  5. Witte wijn/
  6. Hollands-Vakmanschap Eric Verhaak & Mariëtte Ras

Hollands-Vakmanschap Eric Verhaak & Mariëtte Ras

Hollands-Vakmanschap Eric Verhaak & Mariëtte Ras product foto
Per fles 75 cl
( Per liter
€ 7,99 )
5.99 599
NIX 18
Karakter
De milde en sappige witte wijnen uit Zuid-Afrika hebben veel sap en zijn vol lekker rijp fruit. Zuid-Afrika heeft zich in de laatste twintig jaar opgewerkt tot een van de grootste wijnleveranciers voor de Nederlandse markt. Vooral door een goede prijs/kwaliteitsverhouding. Paarl is een wijngebied aan de zuid-westkust van Zuid-Afrika ten noordoosten van Kaapstad in het binnenland, door de warmte worden de druiven hier optimaal rijp. Van oudsher een gebied met veel focus op de productie van fijne witte wijnen waar deze een mooi voorbeeld van is.
Herkomst
Zuid-Afrika, Paarl
Druif
Chenin Blanc
Serveren
Gekoeld 7-9°C
Alcohol
13.9%
Wijnhuis
Eric en Mariëtte wisten vanaf het moment dat ze elkaar in 1987 ontmoetten dat ze voor elkaar voorbestemd waren. Dat zij samen iets grensverleggend gingen doen stond toen ook al vast. Maar dat dit zou resulteren in een Zuid-Afrikaans wijndomein… Nu maken zij het heerlijkste wit van de Chenin druif in Paarl, op klipperige grond die ideaal is voor het maken van mooie wijnen! Geniet van hun passie met deze heerlijke wijn geselecteerd door PLUS.
Bekroningen
In de Grote Hamersma geeft wijnschrijver Harold Hamersma de allerbeste wijnen de eretitel ‘DGH-wijn’. Harold Hamersma bekroont elk jaar weer diverse PLUS wijnen tot DGH-wijn.

Proefnotitie

Kleur
Lichtgeel
Geur
Volle geur met iets grassige citrustonen
Smaak
Wijn met een volle en frisse smaak met sappige appel, rijp geel fruit en een vleugje 'lie' omdat de wijn voor 6 maanden ‘op z’n lie’ om maximum aroma extractie en mondgevoel te verkrijgen heeft gelegen.
Bewaaradvies
Nu drinken. Maximaal 2 jaar liefst koel, liggend en donker bewaren
Lekker bij
  • Schaal- en schelpdieren
  • Vis
Deze wijn is een onderdeel van een serie van vier wijnen van PLUS die is geïnspireerd op oud Hollandse Meesters. Hollands vakmanschap, zoals we al eeuwen kennen en wat een andere definitie is voor gedrevenheid, passie, vakwerk & kundigheid. In deze serie staat de Nederlandse wijnmaker met zíjn verhaal centraal. De verhalen zijn alle vier verschillend, maar letterlijk grensverleggend. De één wilde altijd al zelf wijn maken, de ander heeft één favoriete druif waar de focus op ligt. De wijnmakers hebben met trots hun handtekening op het etiket van de wijn gezet. De oranje capsule met koninklijke kroon is een knipoog naar hun Hollandse achtergrond.

Alcohol
13.9%
Wettelijke omschrijving
Witte wijn
Ingrediënten
bevat :ingrediënt: witte wijn (sulfiet).
Allergenen waarschuwing
sulfiet
Contact
Plus
Communicatie adres
Antwoordnummer 4200, 3500 VD Utrecht
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie

Allergie informatie

  • Zwaveldioxide en sulfieten
Gebruik en bewaar instructies
  • Na openen gekoeld bewaren (max. 7 °C) en beperkt houdbaar
Bereidingswijze
Serveren op 8°C tot 10°C.