Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

Maison Castel Cotes de Provence rosé product foto
Maison Castel

Cotes de Provence rosé

Per fles 187 ml
 (Per liter
€ 13,32)
2.49 249

Handige informatie over dit product

NIX 18
Ben je jonger dan 25 jaar? Laat je legitimatie zien als je de boodschappen ontvangt. Aan mensen onder de 18 jaar verkopen wij geen alcohol en tabak.

Wil jij kans maken op één van de 10 Diner a Deux van Maison Castel? Ga dan snel naar www.maisoncastel.nl en deel je favoriete wijnmoment. En wie weet, geniet jij straks van een heerlijk diner voor twee!

Deze actie loop tot en met 31-12-2021

 

Karakter
De zuidoostelijke benaming Côtes de Provence is vooral bekend vanwege zijn rosé-wijnen. De zomers in de Provence zijn heel warm: de wijngaarden zien vele dagen zon en krijgen de nodige verkoeling door de Mistral-wind. De complexe geologie van het gebied zorgt voor een uitzonderlijk terroir die de Provence wijnen een unieke smaakstijl geeft. De wijnmaker en zijn team oogsten 's nachts om de frisheid te behouden en het risico van oxidatie tegen te gaan. De oogst wordt zorgvuldig gepland voor een optimale rijpheid. De druiven in de wijngaarden bij de kust rijpen sneller en zorgen voor het aroma. Terwijl de temperatuur van de wijngaarden nabij de berg Sainte Victoire een stuk koeler is en zorgt daarom voor de frisheid van de wijn. Door de direct persing blijft de aromatische smaak behouden. Na de bezinking van de most wordt deze gefermenteerd op gecontroleerde lage temperatuur. Na de fermentatie krijgt de wijn 4 maanden rust wat de smaak ten goede komt.
Wijnsmaak
Herkomst
Frankrijk, Côtes de Provence
Druif
Cabernet Sauvignon, Grenache, Sémillon, Syrah, Rolle
Serveren
Gekoeld 7-9°C
Wijnhuis
Deze wijn komt uit de stal van de Castel Familie, die haar bakermat in Bordeaux heeft. Het familie bedrijf is opgericht in 1949 en behoort tot de grootste wijnproducenten van Europa.
Bekroningen

Proefnotitie

Kleur
Bleke lichte rose kleur
Geur
In de neus tonen van rood fruit en citrus.
Smaak
Een delicate wijn met tonen van rode bessen en aantrekkelijke frisheid van citrusvruchten.
Bewaaradvies
Nu drinken
Lekker bij
  • Kip
  • Schaal- en schelpdieren

Producteigenschappen

Alcohol
12.5%
Wettelijke omschrijving
côtes de provence
Ingrediënten
Bevat sulfieten
Contact
Maison Castel
Communicatie adres
Blanquefort 33295, France
Allergie informatie
Zwaveldioxide en sulfieten

Over onze prijs- en productinformatie

Bij PLUS doen we er alles aan om te zorgen dat de prijs- en productinformatie van de producten die we verkopen zo accuraat mogelijk is. Echter, omdat producten regelmatig worden verbeterd, kan productinformatie zoals ingrediënten, voedingswaarden, dieet of allergie-informatie geregeld veranderen. We raden u daarom aan om altijd eerst de verpakking te lezen alvorens het product te nuttigen. Zijn er vragen of opmerkingen dan kan altijd contact opgenomen worden met onze consumentenservice.