Noval Port 10 years old

Noval Port 10 years old product foto
Per fles 375 ml
( Per liter
€ 29,31 )
10.99 1099
NIX 18
Karakter
Port wordt al zo’n 400 jaar in Portugal gemaakt voor de Engelse markt. Omdat de wijnen uit Portugal niet altijd genoeg houdbaarheid hadden om de bootreis naar Engeland te overleven, werd er gezocht naar oplossingen hiervoor. Eerst werd er aan de wijn wat brandewijn toegevoegd. Later werd het definitieve produkt port ontwikkeld doordat men de gisting van de wijn ging stoppen door toevoeging van wijnalcohol. Hierdoor houdt de wijn die als basis voor de port dient restzoet door niet vergiste suikers. Rode port heeft verschillende soorten: ruby (jong robijnrood), tawny (ouder, bruinrood), pale tawny (oud, bruinachtig). Port met wijnjaar: Vintage, late-bottled vintage, colheita (licht rood). Er bestaat ook witte port en sinds kort zelfs soms een rose port.
Herkomst
Portugal, Porto
Druif
Touriga Nacional, Tinta Barroca, Touriga Franca
Serveren
Licht gekoeld 12-15°C
Alcohol
19.5%
Wijnhuis
Het is bij port nét zoals bijvoorbeeld bij Bordeauxwijn; er zijn eenvoudige basiswijnen en er zijn ‘Grands Crus’. Het porthuis Quinta do Noval is zo’n Grand Cru.
Bekroningen

Proefnotitie

Kleur
Door de rijping van tien jaar op hout, heeft de port een tanige kleur gekregen.
Geur
De geur biedt nuances van gedroogde pruimen en rozijnen en een aangename houttoon, terwijl de smaak zacht en beklijvend is.
Smaak
Dit is een meesterwerk van de keldermeester van Noval. Taankleurig, dikke tranen hangen aan het glas. Geur en smaak zijn fluwelig zacht, met bedeesde tonen van rijp fruit, rozijnen, humus, cacao, leer en tabak. Een grote portwijn.
Bewaaradvies
Nu drinken. Maximaal 2 jaar liefst koel, liggend en donker bewaren.
Lekker bij
  • Desserts
  • Kaas

Alcohol
19.5%
Contact
www.quintadonoval.com
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie

Allergie informatie

  • Zwaveldioxide en sulfieten