Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

Noval Port 10 years old product foto
Noval

Port 10 years old

Per fles 375 ml
 (Per liter
€ 29,31)
10.99 1099

Handige informatie over dit product

NIX 18
Ben je jonger dan 25 jaar? Laat je legitimatie zien als je de boodschappen ontvangt. Aan mensen onder de 18 jaar verkopen wij geen alcohol en tabak.
Karakter
Port wordt al zo’n 400 jaar in Portugal gemaakt voor de Engelse markt. Omdat de wijnen uit Portugal niet altijd genoeg houdbaarheid hadden om de bootreis naar Engeland te overleven, werd er gezocht naar oplossingen hiervoor. Eerst werd er aan de wijn wat brandewijn toegevoegd. Later werd het definitieve produkt port ontwikkeld doordat men de gisting van de wijn ging stoppen door toevoeging van wijnalcohol. Hierdoor houdt de wijn die als basis voor de port dient restzoet door niet vergiste suikers. Rode port heeft verschillende soorten: ruby (jong robijnrood), tawny (ouder, bruinrood), pale tawny (oud, bruinachtig). Port met wijnjaar: Vintage, late-bottled vintage, colheita (licht rood). Er bestaat ook witte port en sinds kort zelfs soms een rose port.
Wijnsmaak
Herkomst
Portugal, Porto
Druif
Touriga Nacional, Tinta Barroca, Touriga Franca
Serveren
Licht gekoeld 12-15°C
Wijnhuis
Het is bij port nét zoals bijvoorbeeld bij Bordeauxwijn; er zijn eenvoudige basiswijnen en er zijn ‘Grands Crus’. Het porthuis Quinta do Noval is zo’n Grand Cru.
Bekroningen

Proefnotitie

Kleur
Door de rijping van tien jaar op hout, heeft de port een tanige kleur gekregen.
Geur
De geur biedt nuances van gedroogde pruimen en rozijnen en een aangename houttoon, terwijl de smaak zacht en beklijvend is.
Smaak
Dit is een meesterwerk van de keldermeester van Noval. Taankleurig, dikke tranen hangen aan het glas. Geur en smaak zijn fluwelig zacht, met bedeesde tonen van rijp fruit, rozijnen, humus, cacao, leer en tabak. Een grote portwijn.
Bewaaradvies
Nu drinken
Lekker bij
  • Desserts
  • Kaas

Goed eten vinden we bij PLUS belangrijk. Kom erachter wat je precies eet.

Alcohol
19.5%
Contact
www.quintadonoval.com
Allergie informatie
Zwaveldioxide en sulfieten

Over onze prijs- en productinformatie

Bij PLUS doen we er alles aan om te zorgen dat de prijs- en productinformatie van de producten die we verkopen zo accuraat mogelijk is. Echter, omdat producten regelmatig worden verbeterd, kan productinformatie zoals ingrediënten, voedingswaarden, dieet of allergie-informatie geregeld veranderen. We raden u daarom aan om altijd eerst de verpakking te lezen alvorens het product te nuttigen. Zijn er vragen of opmerkingen dan kan altijd contact opgenomen worden met onze consumentenservice.