Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

Offley Port LBV product foto
Offley

Port LBV

Per fles 75 cl
 (Per liter
€ 15,99)
11.99 1199

Handige informatie over dit product

NIX 18
Ben je jonger dan 25 jaar? Laat je legitimatie zien als je de boodschappen ontvangt. Aan mensen onder de 18 jaar verkopen wij geen alcohol en tabak.
Karakter
Port wordt al zo’n 400 jaar in Portugal gemaakt voor de Engelse markt. Omdat de wijnen uit Portugal niet altijd genoeg houdbaarheid hadden om de bootreis naar Engeland te overleven, werd er gezocht naar oplossingen hiervoor. Eerst werd er aan de wijn wat brandewijn toegevoegd. Later werd het definitieve produkt port ontwikkeld doordat men de gisting van de wijn ging stoppen door toevoeging van wijnalcohol. Hierdoor houdt de wijn die als basis voor de port dient restzoet door niet vergiste suikers. Rode port heeft verschillende soorten: ruby (jong robijnrood), tawny (ouder, bruinrood), pale tawny (oud, bruinachtig). Port met wijnjaar: Vintage, late-bottled vintage, colheita (Licht rood). Er bestaat ook witte port en sinds kort zelfs soms een rose port.
Wijnsmaak
Herkomst
Portugal, Douro
Druif
Touriga Nacional, Tinta Francesa, Touriga Franca, Tinta Roriz
Serveren
Licht gekoeld 12-15°C
Wijnhuis
Offley Forrester is gesticht in 1737. Offley Forrester is een van de alleroudste Porthuizen. Het huis is tot bloei gekomen onder de leiding van Joseph Forrester, een legendarisch figuur in de geschiedenis van de Port. Joseph Forrester's leven was gewijd aan het verbeteren van het aanzien en de kwaliteit van Port. Hiervoor is hij uiteindelijk door de toenmalige koning van Portugal in de adelstand verheven. Vandaag draagt het huis Offley met trots de traditie van hem voort.
Bekroningen

Proefnotitie

Kleur
Licht rood met een iets bruine gloed
Geur
Zachte geur van rijp fruit en chocolade
Smaak
Lekker volle port, mooi zacht. Deze port vol kersenfruit en chocolade heeft een mooie geur en smaak.
Bewaaradvies
Nu drinken
Lekker bij
  • Kaas
  • Vegetarisch

Goed eten vinden we bij PLUS belangrijk. Kom erachter wat je precies eet.

Alcohol
20.5%
Wettelijke omschrijving
Port

Over onze prijs- en productinformatie

Bij PLUS doen we er alles aan om te zorgen dat de prijs- en productinformatie van de producten die we verkopen zo accuraat mogelijk is. Echter, omdat producten regelmatig worden verbeterd, kan productinformatie zoals ingrediënten, voedingswaarden, dieet of allergie-informatie geregeld veranderen. We raden u daarom aan om altijd eerst de verpakking te lezen alvorens het product te nuttigen. Zijn er vragen of opmerkingen dan kan altijd contact opgenomen worden met onze consumentenservice.