Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

Offley Port Reserve product foto
Offley

Port Reserve

Per doos 75 cl
 (Per liter
€ 14,25)

Handige informatie over dit product

NIX 18
Ben je jonger dan 25 jaar? Laat je legitimatie zien als je de boodschappen ontvangt. Aan mensen onder de 18 jaar verkopen wij geen alcohol en tabak.
Karakter
Port wordt al zo’n 400 jaar in Portugal gemaakt voor de Engelse markt. Omdat de wijnen uit Portugal niet altijd genoeg houdbaarheid hadden om de bootreis naar Engeland te overleven, werd er gezocht naar oplossingen hiervoor. Eerst werd er aan de wijn wat brandewijn toegevoegd. Later werd het definitieve produkt port ontwikkeld doordat men de gisting van de wijn ging stoppen door toevoeging van wijnalcohol. Hierdoor houdt de wijn die als basis voor de port dient restzoet door niet vergiste suikers. Rode port heeft verschillende soorten: ruby (jong robijnrood), tawny (ouder, bruinrood), pale tawny (oud, bruinachtig). Port met wijnjaar: Vintage, late-bottled vintage, colheita (licht rood). Er bestaat ook witte port en sinds kort zelfs soms een rose port.
Wijnsmaak
Herkomst
Portugal, Douro
Druif
Touriga Nacional, Tinta Francesa, Touriga Franca, Tinta Roriz
Serveren
Licht gekoeld 12-15°C
Wijnhuis
Offley Forrester is gesticht in 1737. Offley Forrester is een van de alleroudste Porthuizen. Het huis is tot bloei gekomen onder de leiding van Joseph Forrester, een legendarisch figuur in de geschiedenis van de Port. Joseph Forrester's leven was gewijd aan het verbeteren van het aanzien en de kwaliteit van Port. Hiervoor is hij uiteindelijk door de toenmalige koning van Portugal in de adelstand verheven. Vandaag draagt het huis Offley met trots de traditie van hem voort.
Bekroningen

Proefnotitie

Kleur
Licht rood met iets bruin
Geur
Gerijpt, vol, subtiel
Smaak
Iets gerijpt smakende subtiele Port met, door de rijping op fles en eikehouten vaten, mooi ontwikkelde geuren en smaak van vanille, chocolade en mooi kersenfruit.
Bewaaradvies
Nu drinken. Maximaal 2 jaar liefst koel, liggend en donker bewaren.
Lekker bij
  • Kaas
  • Vegetarisch

Goed eten vinden we bij PLUS belangrijk. Kom erachter wat je precies eet.

Alcohol
20%
Wettelijke omschrijving
Port
Contact
Sogrape Vinhos S.A.
Communicatie adres
V.N. Gaia, Portugal
Allergie informatie
Zwaveldioxide en sulfieten