Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

Osborne Sherry pedro ximenez product foto
Osborne

Sherry pedro ximenez

Per fles 75 cl
 (Per liter
€ 15,99)
11.99 1199

Handige informatie over dit product

NIX 18
Ben je jonger dan 25 jaar? Laat je legitimatie zien als je de boodschappen ontvangt. Aan mensen onder de 18 jaar verkopen wij geen alcohol en tabak.
Karakter
Sherry’s worden gemaakt van van witte druiven uit het wijngebied rondom de stad Jerez de la Frontera in het Zuidwesten van Spanje. Het wijngebied kent een rijke geschiedenis en traditie weerspiegeld in verschillende soorten sherry zowel droog als zoet zoals Pedro Ximénez (PX): Vol, krachtig en evenwichtig. Zeer zoet met een opvallende geur van rozijnen. Bijna stroopachtig van structuur. Zeer donker mahoniekleurig. Rijpt soms meer dan 30 jaar in soleras.
Wijnsmaak
Herkomst
Spanje, Jerez
Druif
Palomino fino, Pedro Ximénez
Serveren
Licht gekoeld 12-15°C
Wijnhuis
Het familiebedrijf Osborne werd in 1772 opgericht door Engelsman Thomas Osborne Mann. De sherryproductie waarop hij zich gericht had, werd van Jerez de la Frontera verplaatst naar El Puerto de Santa María. Daar is nog altijd het hoofdkantoor gevestigd. Inmiddels is het bedrijf in handen van de zevende generatie Osborne. Tomás, graaf van Osborne, is bestuursvoorzitter en zijn neef Ignacio vervult de rol van algemeen directeur. Het hoofdkantoor van Osborne is gevestigd in El Puerto de Santa María in Andalusië.
Bekroningen

Proefnotitie

Kleur
Diep donkerbruin
Geur
Kandij en rozijnen
Smaak
Volle, krachtige en evenwichtige sherry met een bijna stroopachtige structuur. In de smaak veel zoet en wat gedroogd fruit en een gebrande toon
Bewaaradvies
Nu drinken. Maximaal 2 jaar liefst koel, liggend en donker bewaren.

Goed eten vinden we bij PLUS belangrijk. Kom erachter wat je precies eet.

Alcohol
17%
Allergie informatie
Zwaveldioxide en sulfieten